Ron Spelbos over AZ - FC Utrecht: 'Ik denk dat het lastig wordt'

© KNVB
Utrecht - In Een Berg Sport is dit keer Ron Spelbos te gast. De geboren Utrechter was in de jaren '70 en '80 speler van het grote AZ, dat zelfs de finale van de UEFA Cup bereikte. Later was de tegenwoordig in Veenendaal wonende Spelbos ook nog trainer van FC Utrecht. Die functie bekleedde hij ook bij onder meer Vitesse en NAC.
Nadat uitgebreid is ingegaan op het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax, blikt Spelbos met vaste analist Gert Kruys vooruit op de uitwedstrijd van FC Utrecht bij AZ, zaterdagavond. "Ik denk dat het lastig wordt, en dat is een understatement", zegt Spelbos.
Spelbos is het eens met de stelling dat er op dit moment in Nederland een top vijf is, en daar onder een hele tijd niets. "Dat is de keiharde waarheid", zegt de voormalige verdediger. "En ik vind het wel eens verfrissend dat niet altijd dezelfde kampioen worden", doelt de 21-voudig international op AZ en FC Twente.
Om AZ pijn te doen moet Silberbauer in elk geval Douvikas laten staan, vindt Gert Kruys. "Samen met Dost, en dan Van de Streek erachter." Mocht Silberbauer dat advies willen opvolgen, kan dat zaterdag nog niet. Bas Dost is namelijk geblesseerd.
Maar er is nóg een voorwaarde om in Alkmaar een resultaat te halen, vindt Kruys. "FC Utrecht heeft tegen Excelsior verzuimd om de wedstrijd vroeg in het slot te gooien. Daarom opteer ik nogmaals voor het trio Douvikas, Dost, Van de Streek. Die kunnen een goal maken."