Kersverse hoofdtrainer Divarci vindt dat DHSC met dit spelersmateriaal moet promoveren: 'Geen stroman, ik hak de knopen door'

Jeffrey Sneijder, Tarik Divarci, Wesley Sneijder
Jeffrey Sneijder, Tarik Divarci, Wesley Sneijder © Orange Pictures
Utrecht - Tarik Divarci heeft zin in zijn nieuwe rol als hoofdtrainer van DHSC. De oefenmeester, die tevens technisch directeur is van de Utrechtse vierdedivisionist, zegt niet zelf zijn hand te hebben opgestoken maar hij is voor de functie gevraagd. De Utrechter schuift ook niet onder stoelen of banken dat het doel promoveren bewerkstelligd moet worden.
Met dit spelersmateriaal moeten we promoveren naar de derde divisie
Tarik Divarci, hoofdtrainer DHSC
Eind november werd trainer Rick Testa La Muta ontslagen bij DHSC. Jeffrey Sneijder werd tijdelijk gepromoveerd van assistent-trainer tot hoofdtrainer. Omdat de oudste van de drie Sneijder-broers niet de juiste papieren heeft moest de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. En die werd wel heel dichtbij gevonden: Tarik Divarci. Hij is sinds afgelopen zomer technisch directeur van DHSC. Eerder was hij al lid was van de technische staf van de Utrechtse club.
"We hebben naar profielen gekeken van verschillende trainers die het zouden kunnen doen. Uiteindelijk leek het ons het beste voor de club en voor de spelers als ik het erbij zou gaan doen", zegt Divarci. "Ze hebben mij ervoor gevraagd. Ik ga het met alle plezier doen. Ik heb mijzelf niet aangeboden. Ik heb er wel bij aangegeven dat ik graag technisch directeur wil blijven omdat ik dat superleuk vind."
Dinsdag is het besluit aan de spelers bekend gemaakt. "Daarna hebben we een goede training afgewerkt. De spelers reageerden positief. Ik ken ze allemaal al natuurlijk. Ze waren blij met een bekend gezicht."
Tarik Divarci over zijn nieuwe rol als hoofdtrainer van DHSC
Bij een wissel neem ik hun meningen mee maar ik hak de knoop door
Tarik Divarci zegt geen stroman te zijn

Geen stroman

Jeffrey Sneijder wordt in plaats van interim-hoofdtrainer weer 'gewoon' assistent-trainer. "We gaan het echt samen doen", verduidelijkt Divarci. "We nemen samen de leiding. We hebben er goede afspraken over gemaakt."
Divarci benadrukt dat hij er niet als stroman zit. "Ik ben gewoon de hoofdtrainer, maar ik doe het wel samen met de rest van de technische staf. Bij een wissel neem ik hun meningen mee maar ik hak de knoop door", zegt de 40-jarige oud-voetballer. "Ik zit er absoluut niet alleen vanwege mijn papieren."

Ambities als trainer

In het seizoen 2020/2021 behaalde Divarci het diploma UEFA A. "Ik vind het technisch directeurschap heel erg leuk. Werken met een helicopterview. Door mijn diploma heb ik daar de technische inhoud voor."
"Ik heb er nog niet echt over nagedacht wat mijn ambities als trainer zijn", zegt Divarci. Hij is in principe tot het einde van het seizoen hoofdtrainer van DHSC. Maar, wat als het van beide kanten goed bevalt, gaat hij dan bijtekenen als hoofdtrainer? "Op dit moment heb ik die ambitie niet. Die ligt bij het technisch directeurschap. Maar ik vind het op het veld ook heel leuk, we gaan het meemaken."

DHSC staat in de vierde divisie op de derde plek met tien punten achterstand op koploper en regiogenoot Eemdijk. Komende zaterdag hervatten de Utrechters de competitie met een thuisduel tegen hekkensluiter Olde Veste.

Promoveren een must

DHSC heeft als doel om te promoveren naar de derde divisie. "Dit zal ook zo blijven, ook nu ik aan het roer sta. We zullen er alles aan doen om te promoveren."
"Ik geloof daar zeker in. We hebben een goede groep, al hebben we nu wat blessures en schorsingen. Maar ik vind dat we met dit spelersmateriaal moeten promoveren naar de derde divisie."
Zaterdag maakt Divarci op sportpark Wesley Sneijder zijn debuut als hoofdtrainer tegen hekkensluiter Olde Veste. "De moeilijke wedstrijden zijn tegen de ploegen die onderaan staan. We kunnen onze borst nat maken. Maar ik ga ervan uit dat we de drie punten in Ondiep houden."