Bar slecht Jong FC Utrecht verliest van FC Dordrecht

© RTV Utrecht / Bert Kous
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft een bedroevend slechte thuiswedstrijd in de eerste divisie tegen FC Dordrecht met 0-1 verloren. Door dat resultaat blijven de Utrechtse beloften hekkensluiter in de eerste divisie.
De start van Jong FC Utrecht was beroerd. Binnen drie minuten stond het 0-1 door een treffer van Aliou Baldé. Trainer Darije Kalezic van Jong FC Utrecht was woest over dat doelpunt. "Het is een fout van de keeper", zei hij. "Die bal wordt vijf meter voor de achterlijn ingeschoten en gaat in de korte hoek binnen. Dat mag nooit gebeuren."
Darije Kalezic: 'De focus ontbrak'
FC Utrecht had daarna het initiatief maar kreeg halverwege de eerste helft de eerste kans. Een schot van Eliano Reinders werd tot hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop schoot Ruben Kluivert op de Dordtse doelman. Even na het half uur was FC Dordrecht dicht bij de 2-0 maar de kopbal van Toine van Huizen ging net over.

Tweede helft

Na rust gebeurde er veertig minuten hoegenaamd niets. Een fout van Djevencio van der Kust leidde bijna tot de 0-2, maar het schot van Boubakar Camara ging over. Kort daarna werden de toeschouwers uit hun lijden verlost.
Kalezic moest lang zoeken naar een verklaring voor het slechte spel van zijn ploeg. "Er doen een paar jongens van het eerste mee, dat gaat ten koste van de automatismen. Maar je mag ook verwachten dat die jongens meer brengen."
Ruben Kluivert: 'We hebben als team te weinig gebracht'