FC Utrecht door in beker na zege in Veghel: 'We zijn niet in de problemen geweest'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de laatste 16 van het bekertoernooi. In het Brabantse Veghel werd donderdagavond met 1-3 gewonnen bij Blauw Geel '38, dat uitkomt in de Derde Divisie.
De hoogtepunten van Blauw Geel '38 - FC Utrecht en FC Groningen - Spakenburg
De ploeg van trainer Michael Silberbauer kwam geen moment in de problemen. Al na 2 minuten zette Sander van de Streek de Utrechters op voorsprong. "We wilden de wedstrijd snel beslissen en onszelf niet in de problemen brengen. Dat is aardig gebeurd", reageerde Van de Streek, "Daarna ontstonden er ruimtes en daar hebben we goed gebruik van gemaakt."
Sander van de Streek: 'We wilden de wedstrijd snel beslissen'
Voor rust vergrootten Jens Toornstra en Tasos Douvikas de voorsprong naar 0-3.
Amin Younes mocht de tweede helft meedoen bij FC Utrecht.
Amin Younes mocht de tweede helft meedoen bij FC Utrecht. © Orange Pictures
Na rust scoorde Blauw Geel '38 nog een eretreffer via Ben van den Nieuwenhof. Maar de Utrechtse zege kwam niet meer in gevaar. "Silberbauer heeft wat andere principes dan Henk Fraser had", legt Van de Streek uit, "Die proberen we er zoveel mogelijk in te slijpen. We hebben nog een hoop te leren, maar we maken goede stappen zo."
Michael Silberbauer: 'We wisten dat één doelpunt niet genoeg zou zijn'
"We wisten dat één doelpunt niet genoeg zou zijn. Daarom deden we het goed door snel de eerste goal te maken en door te pakken", blikt Silberbauer terug. "Het was alleen jammer dat we op een gegeven moment de afspraken niet meer na kwamen die we hadden afgesproken. De spelers lieten nog wel goede dingen zien, maar niet meer vanuit de organisatie."

Hopen op weer een amateurclub

Er zitten nog drie amateurclubs in het bekertoernooi. Spakenburg, dat FC Groningen uitschakelde, Katwijk en De Treffers. Met een beetje geluk heeft FC Utrecht weer een makkie tot aan de finale. "Zo kun je niet denken", lacht Silberbauer, "We gaan wel zien wat de loting brengt. Wie er ook uit de koker komt; laat maar komen."
Komend weekend wordt geloot voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Een van de mogelijke tegenstanders is Spakenburg, dat donderdag zeer verrassend FC Groningen uitschakelde (2-3). Ook clubs als Ajax, PSV en AZ behoren tot de mogelijke opponenten.