Utrecht-fans willen Peter Bosz als nieuwe trainer

© Orange Pictures
Utrecht - Peter Bosz moet de nieuwe trainer worden van FC Utrecht. In een peiling op Instagram die RTV Utrecht maandag plaatste kreeg de oud-trainer van Ajax 30 procent van de stemmen. Henk ten Cate is bij 27 procent de favoriet.
RTV Utrecht schoof vier namen naar voren, op basis van de voorkeur van de Een Berg Sport-prominenten Paul Pessel, Gert Kruys, Appie Boonen en Korneel Evers. Pessel opteert voor Henk ten Cate, Kruys pleit voor Bosz, Boonen ziet graag Fred Rutten als trainer in de Galgenwaard en huisdichter Korneel zet hoog in met Louis van Gaal. Achter Bosz en Ten Cate kreeg Van Gaal 24 procent van de stemmen, Fred Rutten bleef steken op 17 procent.
Een kleine groep stemmers heeft de voorkeur voor een andere trainer dan de vier genoemde namen. Bij hen is Giovanni van Bronckhorst de favoriet. Ook Danny Buijs, John van 't Schip, Stijn Vreven en Sjors Ultee werden meerdere malen genoemd. Daarnaast werden vier oud-trainers van FC Utrecht genoemd: Frans Adelaar, Foeke Booij, Jan Wouters en Rick Kruys. Behalve Stijn Vreven komen ook de oud-spelers Michael Silberbauer en Dirk Kuijt voor op de wensenlijstjes.
In totaal kwamen er in 24 uur tijd ruim 600 reacties binnen.