FC Utrecht verliest eerste oefenduel zonder Henk Fraser

Utrecht - FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd na het verrassende vertrek van trainer Henk Fraser verloren. Op trainingskamp in het Spaanse Campoamor ging Utrecht met 1-0 onderuit tegen Servette FC, de nummer twee van Zwitserland.
Met Aleksander Rankovic als tijdelijk verantwoordelijke op de bank begon FC Utrecht aan het oefenduel met Servette. Hij stuurde een 4-4-2-formatie het veld in, met onder meer Rocco Robert Shein en Can Bozdogan op het middenveld en Tasos Douvikas en Daishawn Redan in de aanval.
Na een half uur spelen kwam FC Utrecht op achterstand. Sander van de Streek werkte een hoekschop van Servette op ongelukkige wijze in het eigen doel en daarmee zette hij de stand op 0-1. Een vrije trap van Bozdogan belandde vlak voor rust in het zijnet, waardoor Utrecht met een achterstand ging rusten.

Geen goals na rust

Na de pauze werd er veel gewissel, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. FC Utrecht was via rechtsback Hidde ter Avest nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging tien minuten voor tijd naast.
Ook een mogelijkheid in de laatste minuut ging verloren, nadat Redan, Toornstra en Boussaid niet konden profiteren van een fout in de opbouw bij Servette. Omdat die aanval mislukte, bleef het bij 0-1 voor het Fraser-loze FC Utrecht.

FC Utrecht - Servette FC (oefenduel in Spanje)

29' Sander van de Streek, e.d. (0-1)