Janssen scoort winnende namens Nederlandse hockeysters

Yibbi Jansen van SCHC, rechts
Yibbi Jansen van SCHC, rechts © Orange Pictures
Utrecht, Bilthoven - De Nederlandse hockeysters zijn met een nipte overwinning begonnen aan de Pro League. De ploeg van de nieuwe bondscoach Paul van Ass versloeg Groot-Brittannië in de Argentijnse stad Santiago del Estero met 2-1.
Freeke Moes opende in het eerste kwart de score voor Oranje. Isabelle Petter tikte enkele minuten later de gelijkmaker langs de Utrechtse keepster Josine Koning, maar in het tweede kwart nam Nederland opnieuw de leiding via SCHC-speelster Yibbi Jansen. Zij schoot secuur raak uit een strafcorner. Daar bleef het bij, ondanks kansen aan beide kanten.
Oranje speelt woensdag tegen Argentinie en treft vrijdag en zaterdag de Britse en Argentijnse vrouwen opnieuw. Afgelopen zomer waren de hockeysters in de WK-finale in Spanje met 3-1 te sterk voor Argentinië.