Fraser stapt op bij FC Utrecht na grensoverschrijdend gedrag: 'Ik heb de club hiermee beschadigd'

Henk Fraser
Henk Fraser © fcutrecht.nl
Utrecht - Henk Fraser is opgestapt als trainer van FC Utrecht. De oefenmeester heeft dat besluit zelf genomen nadat hij grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond op een training.
"Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn", aldus Henk Fraser op de website van FC Utrecht. "Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen."

Aanvaring met Younes

Fraser zou in aanvaring zijn gekomen met Amin Younes. Volgens bronnen heeft de oefenmeester de Duitse aanvaller bij de keel gegrepen.
Op dit moment is FC Utrecht op trainingskamp in Spanje. Op de beelden die FC Utrecht op social media vanuit Spanje heeft geplaatst is Younes niet te zien. Naar verluidt zou de Duitser zich op het laatste moment, voordat ze naar Spanje vertrokken, ziek hebben gemeld. Een woordvoerster van FC Utrecht laat weten dat de club niet eerder commentaar geeft dan aankomende vrijdag.
FC Utrecht is sinds afgelopen maandag op trainingskamp. Zaterdag keert de ploeg huiswaarts. De eerstvolgende wedstrijd in de eredivisie is op zondag 8 januari thuis tegen Feyenoord.

Reactie FC Utrecht

Algemeen Directeur Thijs van Es laat in een reactie weten het besluit van Fraser te begrijpen. "Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden."
"Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht. In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt", aldus Van Es.