Jong FC Utrecht verovert met tien man winst bij Jong Ajax: 'Voor elkaar gevochten'

© Orange Pictures
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie gewonnen van Jong Ajax. De ploeg van trainer Darije Kalezic was op Sportpark De Toekomst met 2-1 te sterk.
Vlak voor rust kwam Jong FC Utrecht op voorsprong. Christopher Mamengi wist de 0-1 op het scorebord te koppen. Anderhalve minuut later was het alweer gelijk. Kristian Hlynsson schoot de bal binnen namens de Amsterdammers.
In de tweede helft pakte FC Utrecht opnieuw de voorsprong. Mees Rijks profiteerde van de ruimte die hij kreeg en schoot na een kaats vervolgens de 1-2 op het scorebord. FC Utrecht eindigde het duel met een man minder doordat Yuya Ikeshita in de 84e minuut zijn tweede gele kaart kreeg.
Jong FC Utrecht is met 12 punten de hekkensluiter van de eerste divisie. Het gat met nummer zeventien ADO Den Haag is zes punten. Daar tussen bevinden zich nog Helmond Sport en Top Oss.

Derde overwinning voor Jong FC Utrecht

Mamengi kopte in de eerste helft de 0-1 binnen. "Die zat er lekker in. Hij kwam precies op de goede plek dus ik kon hem lekker binnen knikken", aldus de verdediger uit Amersfoort.
"Wij waren vandaag vooral aan het verdedigen", zegt Mamengi. "Het was voor ons zaak om scherp te blijven. We hebben een helder plan, zelfs als we met een man minder komen. We hebben gevochten voor elkaar."
Kalezic stond met een glimlach voor onze microfoon. "We boeken dagelijks progressie. De spelers worden beter. Het is leuk dat je dat ook kan uitdrukken in een goed resultaat", aldus de oefenmeester.
Trainer Darije Kalezic: 'Fysiek zijn we enorm gegroeid'
De winnende werd gemaakt door Mees Rijks. "Dat is heel lekker. Ik ben er heel blij mee", zei de aanvaller. "Ajax-uit is altijd iets speciaals. Het was een zwaarbevochten wedstrijd."
"Er lag heel veel ruimte. Het spel ging op en neer", zegt Rijks. "Je moet Ajax uit de wedstrijd halen. De duels aangaan en erin kletsen."
Mees Rijks: 'Je moet Ajax gewoon uit hun spel halen'
Mamengi staat al jaren bekend als een groot talent. Maar zijn echte doorbraak moet hij nog beleven. "Ik heb veel blessures gehad. Nu speel ik weer mijn wedstrijden en daar ben ik blij om. Ik kom er steeds beter en beter in."
Het eerste van FC Utrecht gaat maandag op trainingskamp. Mamengi gaat niet mee, in het verleden is hij al weleens meegegaan. "Als voetballer wil je het hoogst haalbare. Het is jammer dat ik niet mee ga."
Christopher Mamengi: 'Jammer dat ik niet mee ga op trainingskamp'

Jong Ajax – Jong FC Utrecht: 1-2

39' Christopher Mamengi (0-1)
40' Kristian Hlynsson (1-1)
73' Mees Rijks (1-2)