Hercules steelt in extremis punt bij hekkensluiter Dongen: 'Niet tevreden over spel, wel over mentaliteit'

Dongen - Hercules
Dongen - Hercules © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft op bezoek bij Dongen gelijkgespeeld. De hekkensluiter stond lang voor en maakte de meeste aanspraak op de drie punten maar in de allerlaatste minuut maakten de Utrechters de 2-2.
Verslaggever Arnold Schenk over het gelijkspel van Hercules
Hercules leek de hekkensluiter van de competitie te onderschatten. Verdedigend stonden de Utrechters niet sterk en dat resulteerde in twee tegentreffers in twee minuten tijd. Namens Dongen scoorden Sel Bastmeijer de 1-0 en Fatih Kamaci de 2-0.
In de tweede helft gaf Hercules iets meer gas. Een kwartier voor tijd zorgde Oussama Lahri voor de aansluitingstreffer: 2-1. In de slotfase was er nog een grote kans voor clubtopscorer Tim Waterink maar die ging mis. In de allerlaatste minuut kwam de gelijkmaker er alsnog via een doelpunt van Marijn Ploem.

Ranglijst

Hercules gaat als nummer vier van de derde divisie B de winterstop in. De Utrechters hebben na achttien duels 35 punten. Koploper ADO'20 heeft 49 punten.

Niet tevreden over spel

"Het was zeker niet onze beste wedstrijd", sprak trainer René van der Kooij van Hercules na afloop. "Zij waren in de omschakeling gevaarlijk omdat wij de bal steeds verloren. We hebben ze in het zadel geholpen."
In de zesde minuut van de extra tijd maakte Ploem de 2-2. "Het Nederlands elftal heeft bewezen dat je hem nog later kan maken. Deze voelt toch wel lekker, ondanks dat het tegen de nummer laatst is", aldus Ploem. "Uit de kluts viel die voor mijn voeten. Ik schoot hem met mijn wreef en gelukkig viel die binnen."
Ploem erkende dat het spel van hem en zijn ploeggenoten niet best was. "Zij graven zich in en zetten geen druk op ons. Dat vinden wij lastig", aldus de doelpuntenmaker.
"Het is wel vervelend dat als je 2-2 tegen de hekkensluiter speelt je opgelucht bent. Ik ben niet over het spel tevreden maar wel over de strijd en de mentaliteit", aldus Van der Kooij.
Hercules-trainer René van der Kooij over het gelijkspel met Dongen
Herculaan Marijn Ploem zorgde voor de 2-2

Dongen – Hercules: 2-2

35' Sel Bastmeijer (1-0)
36' Fatih Kamaci (2-0)
75' Oussama Lahri (2-1)
90+6' Marijn Ploem (2-2)