Ook Vitesse - FC Utrecht zonder Utrechtfans: 'Het begint er steeds meer op te lijken dat we overal geweerd worden'

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht mag geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen Vitesse, op 12 februari. Het uitvak in het stadion in Arnhem moet op last van de burgemeester van Arnhem die dag leeg blijven. Eerder werd al bekend dat er bij de uitwedstrijd tegen FC Twente op 22 januari geen Utrechtfans welkom zijn. Het besluit heeft te maken met de wanordelijkheden bij vorige twee ontmoetingen tussen beide clubs. Vorig seizoen waren er zowel bij het duel in de reguliere competitie als tijdens de play-offs ongeregeldheden.
Voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht baalt van het besluit. "Het begint er steeds meer op te lijken dat we overal geweerd worden." Dat daar een reden voor is gezien de recente gebeurtenissen, snapt Den Hartog. "Het is niet goed te praten, maar dat was een klein groepje. Die zijn opgepakt en veroordeeld. Zij zijn er dus niet meer bij. Nu moeten de goeden onder kwaden lijden."
Den Hartog weet nog niet of het besluit vanuit Arnhem zonder meer geaccepteerd wordt. "We moeten even kijken welke stappen we zetten. Maar we moeten voorkomen dat we straks nergens meer naartoe mogen." Het weren van uitsupporters gaat namelijk ten koste van de beleving in het stadion, vindt Den Hartog. "Voetbal kan niet zonder fans. Er is niks mooier dan een vol stadion met een vol uitvak."