Utrecht Basketball vergeet in uitverkocht huis voor bekerstunt te zorgen: 'Maar wat een sfeer, ondanks het verlies'

Utrecht - In een bomvolle sporthal speelden de amateurs van Utrecht Basketball zondag de achtste finale van het bekertoernooi tegen de profs van Heroes Den Bosch. De toeschouwers zagen in Sportcentrum Oudenrijn geen stunt. De Utrechtse ploeg uit de promotiedivisie verloor van de club uit de BNXT League met 111-58.
Had gehoopt met een verschil van een punt of 30 te verliezen
Coach Thijs Volmer van Utrecht Basketball
Heroes Den Bosch, spelend op het hoogste niveau van Nederland, liet vanaf minuut 1 zien waarom ze de grote favoriet waren tegen Utrecht Basketball. Bij rust hadden ze al de 61-22 voorsprong.
Utrecht Basketball speelt in de promotiedivisie. Dat is het tweede niveau van Nederland. Ter vergelijking: deze week was Heroes nog actief in de Europa Cup waarin het groepsduel tegen Porto met 82-64 werd gewonnen.

Ondanks verlies genoten

Coach Thijs Volmer van de Utrechters had stiekem meer van het duel verwacht. "Ik had meer willen laten zien. Er is altijd ruimte voor verbetering. Je ziet het klassenverschil", aldus Volmer. "Ik had gehoopt met een verschil van een punt of 30 te verliezen. Dat is iets meer geworden."
Thijs Volmer: 'We leren van deze toppers voor onze eigen competitie'
Een positief punt van het duel was het vierde kwart. Die wist Utrecht Basketball met 23-21 te winnen van Heroes. "Die is voor ons, dat is top", zei aanvoerder Jorne Snabili. "Deze teams zijn gewoon heel goed. Den Bosch is een heel sterk team."
De aanhang van Utrecht Basketball keek al weken uit naar deze dag. De ruim 250 kaarten waren binnen driekwartier allemaal verkocht. "De tent zat vol, dat is hartstikke leuk. Het was een mooie sfeer. Bij deze een uitnodiging om iedere week langs te komen", zei Volmer lachend.
"Hal vol, veel mensen, enthousiast, een paar leuke dunks en het is voor ons goed", zei Snabili. "Dit is heerlijk om te zien. Het basketball in Utrecht is nog een ondergeschoven kindje. We denken echt dat er een markt en potentie voor is. Dus dit zijn mooie tekenen daarvoor."
Aanvoerder Jorne Snabili: 'Wat een sfeer in de hal, ondanks het verlies.'