Doelpuntloos gelijkspel voor Hercules: 'Hadden recht op penalty'

UNA - Hercules
UNA - Hercules © RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Hercules hebben op bezoek bij UNA gelijkgespeeld. Het duel, dat eigenlijk nooit echt ontbrandde, eindigde in 0-0.
Verslaggever Arnold Schenk over het gelijkspel van Hercules
In de eerste helft waren de kansen spaarzaam. Het taaie UNA, dat al dertien duels op rij niet had verloren, dacht in de tweede helft op 1-0 voorsprong te komen. De treffer van Brian Boogers werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.
In het slot van de wedstrijd waren er nog wat kleine kansen voor Hercules maar die werden niet benut waardoor het 0-0 bleef. Hierdoor wist Hercules wel voor de vijfde uitwedstrijd op rij niet te verliezen.

Ranglijst

Hercules is de nummer vier van de derde divisie B. De Utrechters hebben 31 punten. Koploper ADO'20 heeft vijftien punten meer.

Niet helemaal tevreden

"Wij maakten meer aanspraak op de drie punten dan zij. In de tweede helft creëerden zij helemaal niks", aldus trainer René van der Kooij van Hercules. "We zijn niet echt tevreden met 0-0. In de tweede helft hadden we nog wel een aantal kansen", zei Hercules-speler Stef van Rooijen.
Hercules-trainer René van der Kooij na afloop van het duel.
De oefenmeester van de Utrechters vond dat zijn ploeg misschien wel recht had op één of twee penaltys. "Hij hing ongeveer vijf seconden aan het shirt. Eerst bij Lars Vermeulen en daarna bij Tim Waterink. Het probleem is misschien wel dat mijn spelers zich niet laten vallen. Dit soort beslissingen moet je als scheidsrechter durven nemen."
"Het was de hele wedstrijd een beetje schaken. We wilden dat zij de lange bal gingen geven, maar ze gaven heel weinig ruimte weg", aldus Van der Kooij. "Wat ik fijn vind is dat mijn ploeg heel volwassen heeft gespeeld en weinig heeft weggeven."
Van Rooijen had graag meer gewild dan één punt. "Je wil altijd winnen. 0-0 is niet slecht, geen goals tegen. Maar achteraf hadden we liever met drie punten naar Utrecht gegaan."
Stef van Rooijen in gesprek met verslaggever Arnold Schenk