Kampong boekt moeizame zege en klimt naar koppositie: 'Tegenstanders passen zich aan ons aan'

Kampong viert de 2-0 tegen Silvolde
Kampong viert de 2-0 tegen Silvolde © RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Kampong hebben een moeizame overwinning geboekt in de vierde divisie. De Utrechtse promovendus won met 2-0 van het laag geklasseerde Silvolde. Dankzij de zege en het verlies van AWC is Kampong de nieuwe lijstaanvoerder. De ploeg in vorm heeft 27 punten uit dertien wedstrijden.
Een korte samenvatting van Kampong - Silvolde van verslaggever Menno Schilder
De toeschouwers op sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht werden niet verwend in de eerste helft. Beide teams kregen nauwelijks kansen. De enige grote kans was voor Merijn Muskens van Kampong. De aanvaller ontving de bal in kansrijke positie, maar kreeg hem niet onder controle.

Twee kopgoals

De tweede helft was vermakelijker. Al na tien minuten in de tweede helft waren er meer grote kansen genoteerd dan in de hele eerste helft. In de 63ste minuut viel de bevrijdende treffer van Kampong. Thomas Bruijnzeels kopte raak.
Vervolgens liet Silvolde zich zien met kansen tegen het team dat het minst aantal tegengoals heeft van de ploegen in de vierde divisie. Waar een doelpunt voor Silvolde uitbleef, was het aan de andere kant van het veld wel nogmaals raak. Kampong maakte uit een van de spaarzame kansen de 2-0. Marc Visser kopte in de blessuretijd raak en zorgde daarmee voor het slotakkoord. Het betekende de zesde zege op rij voor Kampong.
Kampong-doelpuntenmaker Thomas Bruijnzeels: 'Normaal win ik met mijn hoofd nog niet eens een duel'

Status Kampong veranderd

Beide Kampong-goals werden dus uit een kopbal gemaakt. Voor doelpuntenmaker Bruijnzeels was scoren met het hoofd niet de normaalste zaak van de wereld. Hij zegt: "Normaal win ik nog niet eens een duel met het hoofd. Ik dacht ik ga bij de corner dichtbij het doel staan om wat forceren. Het zat vast. De bal viel voor m'n hoofd en ik zag de rechterhoek vrij en kopte hem binnen."
Kampong-trainer Frank Bruijnis: 'Tegenstanders passen zich al helemaal aan ons aan'
De status van Kampong is veranderd. Van promovendus naar koploper. Kampong-trainer Frank Bruijnis ziet dat dat gevolgen heeft. "Andere ploegen stellen zich anders op ons in. Er komen regelmatig andere systemen voorbij dan verwacht."

Kampong - Silvolde: 2-0

62' Thomas Bruijnzeels (1-0)
90+2' Marc Visser (2-0)