Seizoen VV Utrecht verloopt crescendo: 'Mengen ons brutaal met de top'

De volleybalsters van VV Utrecht in de bekerfinale van vorig seizoen tegen Sliedrecht Sport. Uiteindelijk verloren ze met 3-1.
De volleybalsters van VV Utrecht in de bekerfinale van vorig seizoen tegen Sliedrecht Sport. Uiteindelijk verloren ze met 3-1. © ANP
Utrecht - Het seizoen van de volleybalsters van VV Utrecht verloopt crescendo. Wat heet. Ze wonnen zes wedstrijden op rij en staan tweede in de eredivisie. Speelster Lisa Kersten (27) ziet dat haar ploeg zich brutaal met de top mengt.
De goede resultaten van VV Utrecht hebben meerdere oorzaken volgens Kersten. "We hebben een aantal leuke speelsters erbij gekregen, die al eredivisie ervaring hebben. Dat scheelt heel veel. Daarnaast is het ook zeker het resultaat van het collectief. Ook met de mensen die er van vorig jaar nog zijn, zetten we een goed niveau neer de afgelopen weken", vertelt de middenaanvalster, die bezig is aan haar derde seizoen in Utrecht.
Het scheelt heel veel dat we een aantal nieuwe speelsters met eredivisie ervaring hebben
Lisa Kersten, middenaanvalster VV Utrecht
VV Utrecht debuteerde vorig seizoen in de eredivisie. Toen én dit seizoen gaat het team van trainer Ali Moghadassian knap de strijd aan met Sliedrecht Sport, dat al jaren de scepter zwaait. Kersten: "Vorig seizoen stonden we nog in de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport. Die verloren we helaas." Dit seizoen draait VV Utrecht bovenin mee. "Doordat de bovenste teams in de competitie iets gelijkwaardiger aan elkaar zijn. Ploegen hebben wat spelers moeten inleveren."

Vijfsetter tegen Sliedrecht Sport

VV Utrecht speelde tot dusver zeven wedstrijden. Het rapport: zes overwinningen, één nederlaag. Van wie werd verloren is niet echt verrassend. Regerend landskampioen Sliedrecht Sport was in een vijfsetter te sterk. Op de ranglijst heeft VV Utrecht twee punten minder dan koploper Sliedrecht Sport, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen weekend won VV Utrecht overtuigend met 3-0 van Dynamo.

Energie voor kampioenspoule

De hamvraag is nu natuurlijk: waar gaat het eindigen met VV Utrecht? Kersten: "23 december hebben we de super cup finale tegen Sliedrecht Sport. Dat wordt een hele mooie wedstrijd. In de competitie hoop ik in de kampioenspoule (bestaande uit de beste zes teams uit de reguliere competitie, red.) terecht te komen. Hopelijk hebben we dan nog voldoende energie over om er wat leuks van te maken."
VV Utrecht-speelster Lisa Kersten in Namen & Rugnummers over de goede prestaties van haar ploeg