Kampong boekt bij hekkensluiter vijfde zege op rij: 'Mag niet zeggen dat we kampioen worden'

De voetballers van Kampong in het blauw
De voetballers van Kampong in het blauw © RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Kampong hebben een eenvoudige overwinning geboekt bij hekkensluiter RKZVC. De eindstand in het Achterhoekse Zieuwent was 0-4. Het was de vijfde zege op rij voor de promovendus uit Utrecht in de vierde divisie.

Ranglijst

Kampong is gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Het heeft 24 punten uit twaalf duels. Koploper AWC, dat de eerste periodetitel pakte, heeft twee punten meer uit evenveel wedstrijden.
Verslaggever Menno Schilder vat RKZVC - Kampong samen
Kampong kwam in de zeventiende minuut verdiend op voorsprong via Berend Witteveen. De Utrechters kregen kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij 0-1 in de eerste helft.

Dodelijk in counter

Na een klein uur was het wel weer raak. Witteveen maakte zijn tweede van de middag. De bezoekers hadden controle en gingen door met kansen creëren. Twee daarvan werden verzilverd. Merijn Muskens zorgde voor de beslissing met de 0-3. Machiel Kadijk bepaalde in de slotminuten de eindstand op 0-4.

Kampioen

Muskens gelooft dat zijn ploeg bovenin mee kan blijven doen. "We hebben stiekem vertrouwen in dat we het goed gaan doen. We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken", vertelt Muskens, terwijl het woord kampioen op het puntje van zijn tong ligt. "Ik wilde dat bijna zeggen, maar dat mag ik niet zeggen van de trainer. Ik zeg het nog niet, dan heb je teveel vertrouwen."
Kampong-doelpuntenmaker Merijn Muskens: 'Ik mag van mijn trainer niet zeggen dat we kampioen gaan worden'
Het team heeft veel vertrouwen
Frank Bruijnis, trainer Kampong
Kampong-trainer Frank Bruijnis zag er relaxt uit tijdens het duel met de hekkensluiter. "Het team heeft veel vertrouwen. Dat groeit en groeit, zeker met de vier overwinningen in de afgelopen vier weken. Achterin zit het bijna helemaal dicht. Het zit goed in elkaar. Dan heb je natuurlijk vertrouwen", zegt de trainer van de ploeg met de minst tegengoals (zeven) in de vierde divisie.
Berend Witteveen: Berend Witteveen: 'Moeten elkaar scherp houden'
Kampong-trainer Frank Bruijnis in gesprek met verslaggever Menno Schilder

RKZVC - Kampong: 0-4

16' Berend Witteveen (0-1)
55' Berend Witteveen (0-2)
78' Merijn Muskens (0-3)
85' Machiel Kadijk (0-4)