Sterk Jong FC Utrecht boekt daverende overwinning op MVV: 3-0

© FC Utrecht
Utrecht - Het beloftenteam van FC Utrecht heeft weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. Het boekte maandagavond een verdiende 3-0 zege op MVV.
Slechts twee wedstrijden werden er maandagavond gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Voor hekkensluiter Jong FC Utrecht leek het treffen met MVV uit Maastricht een onmogelijke. MVV stond voorafgaand nog derde op de ranglijst, met meer dan goede kansen op een koppositie.

Veel kansen

Maar dat succes straalde de ploeg uit het zuiden niet bepaald uit. Voordat er in de vijftiende minuut gescoord werd, had het beloftenteam al flink wat kansen klaargespeeld. Rick Meissens poeier kon maar net worden gekeerd, alsook de rebound van Mees Rijks.
De 1-0 leek toen al niet uit te kunnen blijven. Hij kwam uiteindelijk op naam van Derensili Sanches Fernades, na een prachtige assist van Yuya Ikeshita. Ook na de goal bleef de ploeg van Darije Kalezic sterk spelen, met kleine kansjes tot gevolg. De 556 toeschouwers op Sportcomplex Zoudenbalch zagen Jong FC Utrecht de 1-0 stand tot de rust volhouden.
Ook na de thee was Utrecht de bovenliggende partij. Mees Rijks kreeg, na een voorzet van Lynden Edhart, een kans op de 2-0, maar schoot naast. Kort erna viel de tweede goal alsnog, en weer voor Utrecht.
Derensili Sanches Fernandes dirigeerde deze goal, want zijn steekbal belandde bij Rijks die nu wél raad wist en perfect afrondde. Ook na dat doelpunt kon MVV geen vuist maken. Sterker nog: Jong bleef kansen creëren.

Rijks is ster van de avond

De aanvalsdrift leidde in de 57ste minuut tot goal drie, weer via Mees Rijks. Ditmaal op aangeven van Lynden Edhart. MVV had het in de eerste helft al lastig, maar kwam er na de rust helemaal niet meer aan te pas. Ook in het laatste kwartier bleef het spelbeeld onveranderd, maar volgden geen extra goals.
Met de zege van Jong FC Utrecht blijft het overigens stijf onderaan staan. Het verschil met nummer 19 Helmond Sport is nog zes punten. Donderdag treft de equipe van Darije Kalezic een andere beloftenploeg: die van PSV.