Hockeyers Kampong verslaan HGC en gaan als ongeslagen koploper winterstop in: 'Geen beste wedstrijd'

Kampong - HGC op sportpark de Klapperboom in Utrecht
Kampong - HGC op sportpark de Klapperboom in Utrecht © RTV Utrecht
Utrecht, Groenekan - De hockeyers van Kampong hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen HGC gewonnen. De nummer tien van de hoofdklasse werd met 2-1 verslagen op sportpark de Klapperboom. De Utrechters blijven de ongeslagen koploper met 34 punten uit twaalf wedstrijden.
Jip Janssen opende de score voor Kampong in het eerste kwart uit een strafcorner. Het was de honderdste goal van de strafcornerspecialist voor de ploeg uit Utrecht. Exact zes jaar geleden maakte Janssen zijn eerste treffer voor Kampong. Toen was HGC ook de tegenstander.

Pieters matchwinner

In het tweede kwart kwam HGC, dat sterkhouder Seve van Ass miste vanwege een blessure, langszij. Willem van Kampen was de doelpuntenmaker. Hoewel Kampong lang niet altijd goed speelde, hield het wel de drie punten in eigen huis. Terrance Pieters kroonde zich tot matchwinner met een doelpunt in het vierde en laatste kwart.

Honderdste goal

Na volop handtekeningen uitdelen verscheen Janssen voor de microfoon van RTV Utrecht. Hij zegt dat de honderdste goal geen dingetje was voor hem. "Ik heb er geen moment aan gedacht, totdat Tim (Oudenaller, coach red.) het net in de kring zei. Het is een leuke statistiek. Mooi dat iedereen bij de goal juichte. Het is een erg hecht team met veel vriendschappen."
Kampong-speler Lars Balk: 'Dit was geen beste wedstrijd van ons'
Er zijn harde woorden in de rust gevallen
Lars Balk, speler Kampong
Speler Lars Balk van Kampong gaf aan dat het hard werken was voor de winst en was allesbehalve tevreden over het spel. "Wij begonnen heel slecht. Echt schandalig voor ons eigen publiek. Daar baal ik het meest van. Er zijn harde woorden in de rust gevallen. We winnen, maar de zege voelt niet heel lekker. Het was dramatisch. Ik heb er geen verklaring voor. Als je er over een paar weken op terugkijkt, dan weet niemand meer hoe we hebben gewonnen."
Kampong-speler Jip Janssen: 'De honderdste is mooi, maar ik was er niet mee bezig'

Kampong - HGC: 2-1

15' Jip Janssen (1-0 strafcorner)
21' Willem van Campen (1-1)
48' Terrance Pieters (2-1)

Voordaan hard onderuit

In tegenstelling tot Kampong verloopt het hoofdklasse seizoen van Voordaan uiterst moeizaam. De promovendus uit Groenekan verloor in Eindhoven met 6-1 van Oranje Rood. Voordaan blijft de puntloze hekkensluiter na twaalf wedstrijden. Oranje Rood staat vijfde.

Oranje-Rood – Voordaan: 6-1

6' Laurens Halfmann (1-0)
23' Gijs van Merriënboer (2-0 strafcorner)
37' Jelle Galema (3-0 strafcorner)
43' Pim Haring (4-0 strafcorner)
46' Jelle Galema (5-0 strafcorner)
49' Laurens Halfmann (6-0)
59' Ivo Visser (6-1)