Hercules rekent na rust af met Quick: 'Geen kans weggegeven'

Rogier Benschop viert treffer
Rogier Benschop viert treffer © Orange Pictures
Utrecht - Hercules heeft het duel in de derde divisie tegen Quick gewonnen. De Utrechters waren in Den Haag met 2-0 de baas.
Verslaggever Menno Schilder over de winst van Hercules
De eerste de beste kans voor clubtopscorer Tim Waterink was raak. Die kans kreeg hij wel pas in minuut 52. Vanaf buiten de zestien schoot hij de bal in het Haagse doel: 0-1. Het was voor Waterink alweer zijn elfde treffer van het seizoen. Hij nom een derde van de doelpunten van Hercules voor zijn rekening.
Waterink was ook betrokken bij de 0-2 tegen Quick. Hij gaf de bal aan teamgenoot Rogier Benschop die de bal vervolgens tegen de touwen wist te werken. Een smetje op de zege van Hercules was het uitvallen van invaller Tim Pieters. Hij moest met een blessure het veld af.

Ranglijst

Hercules staat vierde in de derde divisie B. De Utrechters hebben 27 punten. ADO'20 gaat stevig aan kop met 40 punten.

Heer en meester

Trainer René van der Kooij was tevreden over het spel van Hercules. "We hebben heel weinig kansen weggegeven", zei de oefenmeester. "Daar word ik blij van. Maar ook van de teamspirit die ik heb gezien."
Trainer René van der Kooij: 'Geen kans weggegeven'
Waterink brak de wedstrijd open door de eerste de beste kans te benutten. "Dat was een belangrijk moment", zei Waterink. "Quick had helemaal niks te vertellen. Het probleem was alleen dat we niet tot de kansen kwamen."
Van der Kooij was natuurlijk blij met die treffer. "Dat is het voordeel van een spits van dat kaliber. Maar ook het doelpunt van Rogier was fantastisch. Er zit veel voetbal in deze ploeg."
"Ik voel mij heel goed bij Hercules, het is een warme club", zegt de doelpuntenmaker. "Elf treffers al ja, dat is lekker. Het is misschien heel politiek correct, maar ik hou mij daar niet mee bezig ik focus mij op de volgende. Dat hoorde ik Haaland laatst zeggen."
Clubtopscorer Tim Waterink: 'Ik neem een voorbeeld aan Erling Haaland'

Quick – Hercules: 0-2

52' Tim Waterink (0-1)
66' Rogier Benschop (0-2)