Eemdijk scoort erop los, DHSC toont veerkracht en wint ook

Yannick Bouw is clubtopscorer van Eemdijk met tien treffers
Yannick Bouw is clubtopscorer van Eemdijk met tien treffers © Orange Pictures
Bunschoten, Utrecht - De voetballers van Eemdijk hebben in de titelstrijd van de vierde divisie B geen fout gemaakt. Op bezoek bij 'd Olde Veste werd er met 5-3 gewonnen. Titelconcurrent en regiogenoot DHSC wist ook te winnen. Er werd in Utrecht met 5-2 gewonnen van Buitenpost.

Ranglijst

Eemdijk gaat aan de leiding in de vierde divisie B met 27 punten. DHSC staat tweede op de ranglijst met vier punten achterstand op de koploper.

Ruime overwinning Eemdijk

Na iets minder dan een half uur spelen kwam Eemdijk op voorsprong. Yannick Bouw werkte met een stift de bal over de doelman heen waarna Franslyn Nsingi het laatste tikje gaf: 0-1.
Nog voor rust werd het 0-3. Eerst wist Jeffrey van den Dikkenberg voor de 0-2 te zorgen, vervolgens maakte Bouw zijn negende seizoenstreffer en de derde van de dag voor Eemdijk.
De tweede helft was drie minuten oud toen de 0-4 op het scorebord kwam. Van den Dikkenberg kopte zijn tweede van de middag binnen. Vlak hierna kwam de eretreffer van d' Olde Veste er. Via een strafschop bracht Jeffrey Dijkstra de stand op 1-4. Het werd ook nog 1-5. Bouw scoorde voor de tiende keer dit seizoen.
In de laatste tien minuten wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren maar de winst van Eemdijk kwam niet meer in gevaar.

d' Olde Veste – Eemdijk: 3-5

25' Franslyn Nsingi (0-1)
35' Jeffrey van den Dikkenberg (0-2)
42' Yannick Bouw (0-3)
48' Jeffrey van den Dikkenberg (0-4)
50' Jeffrey Dijkstra (1-4)
75' Yannick Bouw (1-5)
83' Niels ten Veen (2-5)
86' Jason Huisman (3-5)

DHSC buigt achterstand om

DHSC kwam op eigen veld nog op 0-2 achterstand. Nog voor rust wisten de Utrechters op gelijke hoogte te komen: 2-2.
In de tweede helft trok DHSC de overwinning naar zich toe. Een hoofdrol was er in het duel voor Tevfik Ceyar. Hij wist drie keer te scoren namens de Utrechters.

DHSC – Buitenpost: 5-2

12' Bas Verbree (0-1)
17' Rolf dijk (0-2)
24' Ismail Ouaddouh (1-2)
26' Tevfik Ceyar (2-2)
60' Tevfik Ceyar (3-2)
63 Tevfik Ceyar (4-2)
90' Ismail Ouaddouh (5-2)