Maarten Paes in Een Berg Sport: 'Stap naar de USA is een goeie geweest'

© RTV Utrecht
Utrecht - In januari vertrok Maarten Paes naar Amerika. De doelman was bij FC Utrecht zijn basisplaats kwijt geraakt aan Fabian de Keijzer en ging zijn geluk beproeven bij Dallas FC. "Het was heel intens, met het verhuizen en het reizen. Maar ik heb een heel mooi jaar gehad."
Paes keepte vorig jaar misschien wel zijn allerbeste wedstrijd voor FC Utrecht in Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Na de 1-0 zege ging het bijna niet over de winnende treffer van Django Warmerdam, maar vooral over de drievoudige redding van Paes op inzetten van Sebastien Haller en Dusan Tadic. "Daarna kwam AZ en dat was een vervelende wedstrijd. De ene week was ik heel goed, de andere week keepte ik wat minder. Jammer dat ik niet zo constant kon zijn", zegt Paes.
Het kostte de doelman, niet voor het eerst sinds hij David Jensen verdrong uit de basis bij FC Utrecht, zijn basisplaats. "Het was niet de eerste keer en ik heb me altijd teruggevochten. Maar op een gegeven moment heb je door dat je een nieuwe stap moet gaan maken. Het is een goeie keus geweest."
op een gegeven moment heb je door dat je een nieuwe stap moet gaan maken
Analist Gert Kruys neemt het op voor de doelman. "Wij zijn in Nederland erg ongeduldig met trainers en met keepers. Na een paar mindere wedstrijden worden ze vervangen." Paes legt de schuld bij hemzelf. "Ik zal altijd naar mezelf kijken, ik had zelf constanter moeten zijn." Maar, zegt de keeper, het is ook een kwestie van vertrouwen. "In Dallas krijg ik het vertrouwen. En je ziet bij FC Utrecht wat vertrouwen doet met Barkas."
Wat niet in Paes' voordeel werkte was de samenstelling van de keepersploeg. "Met Maarten, Fabian de Keijzer en Thijmen Nijhuis had FC Utrecht drie grote talenten en die zaten elkaar in de weg", zegt Kruys. Paes beaamt dat. "In Dallas hebben we er één van 18, die is nog te jong. En naast mij is er nog een ervaren jongen van 34 die mij prima begeleidt. Dat is hele goeie mix."