Voetballers Kampong winnen door hele late treffer: 'Zeer tevreden'

© RTV Utrecht
Utrecht - Kampong heeft in de vierde divisie gewonnen met 3-2 van Orion. De Utrechters gaven een 2-0 voorsprong weg maar veroverden alsnog de vierde zege van het seizoen door een treffer in de extra tijd.
Verslaggever Bert Kous over de zege van Kampong
Kampong kwam in de eerste helft in drie minuten tijd op 2-0 voorsprong. Eerst zorgde Jort de Zeeuw in minuut 16 voor de 1-0. Vervolgens verdubbelde Marc Visser de voorsprong vanaf de penaltystip.
Een minuut na de 2-0 wist Orion alweer de aansluitingstreffer te maken. Sam Huismans scoorde namens de bezoekers de 2-1. In de 67e minuut werd het zelfs gelijk. Vincent Alberts maakte de 2-2 namens Orion.
In de slotfase gebeurde er nog genoeg. Eerst was er rood voor Orion-speler Frenk Wouters. Vlak daarna kreeg Kampong een hoekschop waaruit de winnende 3-2 viel. Pim Janssens kroonde zich tot matchwinner.

Ranglijst

Kampong, dat afgelopen zomer promoveerde van de eerste klasse naar de vierde divisie, staat zesde. De Utrechters hebben vijftien punten verzameld. Koploper SV Meerssen heeft vijf punten meer.

Kampong is vierdedivisie-waardig

"Over de eerste helft was ik zeer tevreden", zei trainer Frank Bruijnis. "Bij de 2-1 waren we even niet scherp. Dat was slordig."
Kampong-trainer Frank Bruijnis: 'Over drie weken nieuwe doelstelling uitspreken'
Doelman Job Peeters hield in de eerste drie duels van het seizoen zijn doel schoon. Überhaupt doet de sluitpost van Kampong het goed. Van alle clubs in de vierde divisies, dat zijn er 64, kreeg Kampong tot het duel met Orion de minste doelpunten tegen. Het waren er vier en zijn er nu zes. "Geef mij drie weken dan ben ik het weer. Het is een van onze kwaliteiten dat we weinig goals tegenkrijgen."
De sluitpost is tevreden hoe hij en zijn ploeggenoten zich manifesteren in de vierde divisie. "We maken in iedere wedstrijd kans. We maken ook vaak het spel", aldus Peeters. "We spelen ook echt goed."
"We spelen in deze drie weken tegen de nummer drie, nummer vier en nummer één. Vanuit daaruit kunnen we een reële balans opmaken", zei Bruijnis. "Dan kunnen we ook een einddoelstelling neerleggen voor onszelf. We willen altijd presteren. Het niveau van de top van de vierde divisie zit in deze groep."
Job Peeters: 'Geef me een paar weken, dan ben ik weer de minst gepasseerde doelman'

Kampong – Orion: 3-2

16' Jort de Zeeuw (1-0)
19' Marc Visser (2-0, penalty)
20' Sam Huismans (2-1)
67' Vincent Alberts (2-2)
90+2' Pim Janssens (3-2)