Janssen loodst Kampong langs Klein Zwitserland: 'De muur van KZ viel uiteindelijk om'

© RTV Utrecht
Utrecht - De hockeyers van Kampong zijn ook in speelronde tien van de hoofdklasse ongeslagen gebleven. De Utrechters wisten op bezoek bij Klein Zwitserland met 2-0 te winnen.
Het was even wachten op de eerste treffer van Kampong. In de 42e minuut wist Jip Janssen vanuit een strafcorner de score te openen: 0-1. Diezelfde Janssen zorgde in het laatste kwart ook voor de 0-2. Hij maakte het doelpunt opnieuw vanuit een strafcorner en daarmee was de eindstand bepaald.
Kampong staat met 28 punten uit tien duels bovenaan in de hoofdklasse. De Utrechters wonnen tot nu toe negen keer en eenmaal werd er gelijkgespeeld.

Muur van KZ viel om

"Het moest van heel ver komen", zei Janssen na afloop. "De eerste helft was niet best. Maar we bleven tegen de muur van KZ aanduwen en uiteindelijk viel die om."
Hoewel Kampong dit seizoen nog niet verloor in de hoofdklasse ligt het niveau dichtbij elkaar. "Dat levert dit soort mooie potjes op", zei Janssen erover. "Het zijn allemaal wedstrijden waarin beide ploegen kunnen winnen. Wij zitten er in ieder geval goed in dit seizoen."

De Wijn weer terug

De Wijn keerde bij Kampong terug in de basis na een langdurige blessure. "Ik speelde wel met iets meer zenuwen dan normaal. Dat is mooi want dat betekent dat het mij ook echt wat doet", aldus De Wijn. Het was voor hem alweer zijn derde lange revalidatie die hij moest ondergaan. "Ik vind hockey nog heel leuk. Ik kies er echt voor en haal er heel veel plezier uit."
"Er horen moeilijke momenten en dieptepunten bij", aldus De Wijn over het leven als tophockeyer. "Maar het is heerlijk om weer op het veld te staan. Mijn balgevoel is nog niet verfijnd, maar who cares dit is zo een heerlijke zondag."
"Dat is heel lekker. Hij is een hele sterke verdedigende kracht", zei Janssen over het terugkeren van De Wijn.
Sander de Wijn: 'Fantastisch om weer terug te zijn'

Klein Zwitserland – Kampong: 0-2

42' Jip Janssen (0-1)
48' Jip Janssen (0-2)