Eemdijk leidt in vierde divisie B na 5-0 zege, winnend DHSC nu tweede

Coach Willem Romp van Eemdijk
Coach Willem Romp van Eemdijk © Orange Pictures
Utrecht, Eemdijk - Eemdijk is de nieuwe koploper van de vierde divisie B. De Diekers wonnen met liefst 5-0 bij hekkensluiter SDV Barneveld en profiteren optimaal van de nederlaag van AVV Swift. Ook DHSC is Swift gepasseerd op de ranglijst. De Utrechters staan tweede na een 1-0 zege op Berkum.

Vijfklapper voor Eemdijk

De eerste treffer van Eemdijk viel halverwege de eerste helft en kwam op naam van Franslyn Nsingi. Niet lang daarna zorgde Jesper van Dalen met een harde knal voor de 2-0. Na rust ging het snel: Jasper Beekhuis en Yannick Bouw, die twee keer scoorden, zorgden voor de 5-0 einduitslag in Barneveld.
Omdat koploper Swift verrassend met 3-2 verloor bij HZVV, is Eemdijk nu de nieuwe koploper in de vierde divisie B. De ploeg van trainer Willem Romp heeft 21 punten uit negen duels.

SDV Barneveld - Eemdijk (Vierde divisie B)

25' Franslyn Nsingi (0-1)
32' Jesper van Dalen (0-2)
57' Jasper Beekhuis (0-3)
66' Yannick Bouw (0-4)
78' Yannick Bouw (0-5)

Tefvik Ceyar helpt DHSC aan zege

DHSC had aan een 1-0 overwinning genoeg om drie punten binnen te slepen. Op het eigen Sportpark Wesley Sneijder was Tefvik Ceyar de matchwinner namens de ploeg uit Ondiep. Zijn doelpunt, tien minuten na rust, bleek beslissend in het duel met Berkum.
In de top van de vierde divisie B is DHSC nu tweede, met 20 punten. Daarmee staat het een punt achter Eemdijk. Swift blijft steken op 19 punten en is gezakt naar de derde plaats.

DHSC - Berkum (Vierde divisie B)

56' Tefvik Ceyar (1-0)