Moedig Jong FC Utrecht ten onder tegen PEC Zwolle: 0-1

© FC Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd te stunten tegen kampioenkanshebber PEC Zwolle. Het verloor na een moedig optreden met 0-1 en blijft daarmee met zes punten hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie.
De bezoekers begonnen fel in stadion Galgenwaard en dat leverde in de eerste tien minuten zeker drie gevaarlijke momenten op. Spits Gervane Kastaneer was een aantal keer dichtbij, maar de goal viel niet. In de resterende minuten richting rust ging het spel iets meer op en neer.
Noemenswaardig was de blessure van keeper Fabian de Keijzer. Hij kon na een botsing echter 'gewoon' weer verder, zagen ook de 741 aanwezige toeschouwers.

Tweede helft

Na de thee was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. Al kreeg Jong FC Utrecht in de 52ste minuut de grootste kans. Eliano Reijnders wist zichzelf knap vrij te spelen, kwam één-op-één met de keeper, maar zijn schot buitenkant voet ging naast.
De ploeg van Darije Kalezic kreeg meer grip, maar kwam in de 67ste minuut toch op achterstand. Via een geplaatste vrije trap net buiten het strafschopgebied was het Thomas van den Belt die scoorde: 0-1.
Jong FC Utrecht probeerde daarna, ook door aanvallend te wisselen, iets te forceren, maar kwam niet tot écht grote kansen.