Opnieuw benauwde zege voor ongeslagen Kampong: 'Knap dat we er vier maken'

Kampong-speler Duco Telgenkamp
Kampong-speler Duco Telgenkamp © Orange Pictures
Utrecht - De hockeyers van Kampong hebben in de hoofdklasse opnieuw een benauwde zege geboekt. De Utrechters wonnen door een treffer in het laatste kwart met 4-3 bij Pinoké.
Kampong kwam al snel op achterstand. In de derde minuut opende Mies Bukkens namens de thuisploeg de score: 1-0. Rik Sprengers zorgde er in de twaalfde minuut voor dat het 1-1 werd door namens Kampong te scoren.
In het tweede kwart kwam Kampong voor het eerst op voorsprong. Duco Telgenkamp maakte in de 22e minuut de 2-1 en vervolgens was het drie minuten later opnieuw raak. Jip Janssen maakte de 3-1 vanuit een strafcorner.
Pinoké rechtte de rug in het derde kwart en kwam terug tot 3-3. Namens de thuisploeg scoorden Noud Schoenaker en Morris de Vilder. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd bezorgde Telgenkamp met zijn tweede treffer Kampong de 4-3 overwinning. Vorige week won Kampong eveneens met 4-3 door een doelpunt vlak voor tijd.

Ranglijst

Kampong gaat nog altijd aan de leiding in de hoofdklasse. De Utrechters hebben na negen duels 25 punten verzameld.

Tevreden coach

"Dit was een heerlijke wedstrijd", blikt Kampong-coach Tim Oudenaller terug. "We hadden misschien nog wel meer kunnen scoren vandaag, maar je maakt er tegen een topploeg gewoon vier. Dat is gewoon knap."
Kampong-coach Tim Oudenaller in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Daartegenover staan drie tegentreffers, net als vorige week. "Pinoké heeft echt een mooie voorste linie. In de cirkel zijn ze heel gevaarlijk. Maar wat ik knap vind is dat we geen één corner tegen hebben gekregen. Maar ik ben een tevreden coach, als je hier zo wint in de slotfase."
"Ik ben spits en mijn werk is doelpunten maken", zegt Telgenkamp. Hij scoorde dit seizoen al negen keer. "Ik probeer negatieve en positieve kritiek hetzelfde te nemen. Ik probeer gewoon mijn eigen ding te doen en hetzelfde te blijven. Dat heeft mij hier gebracht en gaat mij nog verder brengen."
Kampong-speler Duco Telgenkamp: 'Ik blijf nuchter ondanks alle lof'

Pinoké – Kampong: 3-4

3' Mies Bukkens (1-0)
12' Rik Sprengers (1-1)
22' Duco Telgenkamp (1-2)
25' Jip Janssen (1-3)
38' Noud Schoenaker (2-3)
40' Morris de Vilder (3-3)
68' Duco Telgenkamp (3-4)