VV Utrecht verliest van regerend landskampioen in vijfsetter, zege Taurus

VV Utrecht
VV Utrecht © Fotostudio RedGreenBlue
Houten, Utrecht - De volleybalsters van VV Utrecht zijn de eredivisie begonnen met een nederlaag tegen regerend landskampioen Sliedrecht Sport. De eindstand in Utrecht was 2-3. De volleyballers van Taurus wonnen wel in de eredivisie. De Houtenaren versloegen in eigen huis Talentteam met 3-1.
VV Utrecht, dat vorig seizoen de bekerfinale verloor van Sliedrecht Sport, pakte de eerste set met 25-23. De tweede set ging met overtuiging naar Sliedrecht Sport: 16-25. Vervolgens wonnen de Utrechters de derde set met 25-17. De vierde set eindigde in 15-25 voor Sliedrecht Sport, waardoor een vijfde set de beslissing bracht. Deze set was spannend, maar Sliedrecht Sport trok met 15-17 aan het langste eind.

Herstel Taurus

Taurus en Talentteam deden voorafgaand aan de wedstrijd niks voor elkaar onder met beide drie punten uit evenveel duels. Taurus verloor de eerste set met 29-31, maar herstelde zich vervolgens door drie sets op rij te winnen. De setstanden waren 25-21, 25-22 en 25-23.
De ploeg uit Houten is gesprongen naar de vijfde plek in de eredivisie met zes punten uit vier wedstrijden. Talentteam staat voorlaatste met drie uit vier.