Frans van Seumeren erkent: 'Zuidam is benaderd door PSV, maar ik denk niet dat hij het doet'

© RTV Utrecht
Utrecht - Jordy Zuidam is door PSV benaderd om technisch-directeur te worden. Dat erkent FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren bij RTV Utrecht in Een Berg Sport. Zuidam bekleedt diezelfde functie nu in de Galgenwaard. "Ik denk niet dat Jordy het gaat doen", aldus Van Seumeren. "Jullie kennen de relatie die ik met Frans van Seumeren heb, heeft hij tegen PSV gezegd."
"Hij staat op een lijst van drie mensen", zegt Van Seumeren die wel snapt dat PSV Zuidam wil, als opvolger van John de Jong. "Hij doet het ontzettend goed, maar hij kan bij FC Utrecht ook nog een hoop leren." Van Seumeren laat Zuidam ook niet zo maar gaan. "Er is een commitment met FC Utrecht. Al is in voetbal iets nooit voor honderd procent zeker."
We moeten niet te negatief zijn
Frans van Seumeren
De FC Utrecht-eigenaar zegt te balen van het negativisme rond de club. "Het goede voetbal is er zeker nog niet, maar nu is er ineens niks meer goed. De hamburgers zijn slecht, het bier is slecht en ik ben een idioot. We moeten niet te negatief zijn. Dat wilde ik even kwijt."
Er zijn namelijk best dingen om trots op te zijn bij FC Utrecht, vindt Van Seumeren. Zo werd afgelopen maandag in stadion Galgenwaard de Jean-Paul de Jongzaal geopend. "Op zo'n avond voel je het FC Utrechtgevoel. Jean Paul is als trainer ontslagen bij FC Utrecht, maar er is geen wrok. Hij verdient dit, hij is een icoon. En hij vond het fantastisch."
Bekijk hier de hele aflevering van Een Berg Sport met Frans van Seumeren

FC Utrecht moet vrijuit spelen

Verder in de uitzending wordt vooruitgeblikt op de wedstrijd van zondag, tegen Frasers oude club Sparta. "Daar verheugen we ons op", zegt analist Gert Kruys. "Sparta is heel erg in vorm, ze spelen vrijuit en hebben heel veel plezier met elkaar. Ze hebben een offensieve strategie en dat werkt", aldus Kruys.
"Zij hebben veel spelers die graag de bal willen hebben, en dat is een voorbeeld voor FC Utrecht. De spelers moeten de schroom van zich afgooien. Vooral in de thuiswedstrijden, speel vrijuit, zorg dat het publiek er achter gaat staan. Dat willen wij ook graag zien." Kruys denkt ook dat een overwinning zondag een kantelpunt kan zijn. "Utrecht heeft heel veel goeie spelers. En als de puzzel past, kan FC Utrecht ook een goeie serie maken."
En Kruys acht het niet ondenkbaar dat het zondag gaat lukken. "Sparta wil voetballen, dus je krijgt ruimte. Utrecht heeft moeite met ploegen die inzakken."
Frans van Seumeren spreekt van een sleutelwedstrijd. "Als je wint sluit je aan bij de bovenste regionen. Of je moet naar onder gaan kijken en dat willen we absoluut niet."