Van de Streek leidt FC Utrecht langs amateurs Sportlust '46: 'Meteen scherp zijn'

© RTV Utrecht/Wessel van Leeuwen
Woerden, Utrecht - FC Utrecht heeft zich in de eerste ronde van het bekertoernooi niet laten verrassen door de amateurs van Sportlust '46. Dankzij twee doelpunten van Sander van de Streek en een treffer in de blessuretijd van Sean Klaiber won de ploeg van trainer Henk Fraser met 3-0 op Sportpark Cromwijck in Woerden, de thuisbasis van de club uit de Derde Divisie.
De hoogtepunten van Sportlust '46 - FC Utrecht
De beste kansen in de openingsfase waren voor Sportlust '46. Zo moest Utrecht-doelman Vasilis Barkas zich strekken om een schot van Kesly den Haag te stoppen. Linksback Django Warmerdam ging na een kwartier met een knieblessure naar de kant bij FC Utrecht. Zijn vervanger Djevencio van der Kust gaf even later de voorzet waaruit Van de Streek de score opende. De middenvelder van FC Utrecht kopte in de 70e minuut de 0-2 binnen uit een hoekschop.
Jochem Twisker: 'Zelfde fouten als in de competitie'
Sportlust '46-trainer Jochem Twisker had moeite met de nederlaag. Het woord 'trots' wilde hij dan ook niet in de mond nemen. "We maken dezelfde fouten als in de derde divisie. Daardoor kan FC Utrecht scoren. Dat doen we zelf. Dat komt niet door FC Utrecht."

Voetbalfeestje in Woerden

Ook FC Utrecht-trainer Henk Fraser was niet helemaal tevreden. "We moeten wel blijven werken aan het tempo, want dat lag echt te laag en daardoor creëer je minder. Maar goed we knokken ons terug na de nederlaag van afgelopen weekend. En we hebben de afgelopen dagen gezien hoe moeilijk het is om de tweede ronde te bereiken", doelt Fraser op de uitschakeling van Vitesse en RKC Waalwijk.
Henk Fraser: 'Belangrijkste is dat we een ronde verder zijn'
Een dag eerder werden met RKC Waalwijk en Vitesse twee clubs uit de Eredivisie in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker uitgeschakeld door amateurploegen.
Sander van de Streek: 'Meteen scherp zijn'
Sportlust '46 kan ondanks de uitschakeling terugkijken op een mooie avond. Voor ruim 3-duizend man publiek werd het een voortreffelijke voetbalavond met veel sfeer en gezelligheid.