Hoogland heeft niets in te brengen tegen Orion: 'Schandalig', Kampong wint van Halsteren

Hoogland-trainer Dick Kooijman
Hoogland-trainer Dick Kooijman © RTV Utrecht / Menno Schilder
Hoogland, Utrecht - Hoogland heeft het duel in de vierde divisie tegen Orion verloren. De ploeg van trainer Dick Kooijman ging in Nijmegen met 4-1 onderuit. Kampong wist in dezelfde competitie op eigen veld met 4-1 te winnen van Halsteren.
Verslaggever Menno Schilder over de nederlaag van Hoogland

Hoogland hard onderuit

Orion was de betere ploeg op eigen veld. De Nijmegenaren wisten de meeste kansen te noteren. De eerste treffer van de thuisploeg viel echter pas in de 62e minuut. Jeroen van de Wetering zette de 1-0 op zijn naam.
Met nog een kwartier op de klok kwam ook de 2-0 op het scorebord. Van dichtbij kon Marco Loen de bal in het doel van Hoogland schieten. Niet veel later was ook de 3-0 een feit. Die kwam op naam van Sid Hermens.

Blamage

Trainer Dick Kooijman baalde flink. "Op de eerste tien minuten na waren we kansloos. We waren helemaal de weg kwijt. We mochten nog blij zijn dat het bij rust 0-0 was. In de tweede helft wordt net nog een blamage van 4-1."
Speler Vincent Muis sluit zich bij zijn oefenmeester aan. "We hebben helemaal niks laten zien. Het is schandalig", zegt Muis. "Zij zette op de goede momenten druk. Wij hadden geen lef om te voetballen en vonden de vrije man niet meer."
Hoogland-speler Vincent Muis: 'Schandalig'
Trainer Dick Kooijman van Hoogland in gesprek met verslaggever Menno Schilder

Orion – Hoogland: 4-1

62' Jeroen van de Wetering (1-0)
74' Marco Loen (2-0)
78' Sid Hermens (3-0)
85' Vincent Albers (4-0)
86' Oskar van Logtestijn (4-1)

Derde zege voor Kampong

Daarmee was het nog niet gedaan want in de 85e minuut maakte Vincent Albers nog de 4-0. Een minuut later kwam ook de eretreffer van Hoogland op het scorebord via Oskar van Logtestijn: 4-1.
Na 21 minuten voetballen kwam Kampong op 1-0 voorsprong. Johannes Noothoven van Goor wist de bal na een vrije bal in de rebound binnen te werken.
Vlak na rust kwam Halsteren op gelijke hoogte. Jeroen Beerendonk kopte de 1-1 vanuit een vrije bal binnen. Het lukte Kampong om opnieuw op voorsprong te komen. Sean Mook kon de 2-1 in het doel schieten. Via nog een eigen doelpunt van Halsteren en een doelpunt van Daan van de Ster werd 4-1 de eindstand.

Kampong – Halsteren: 4-1

21' Johannes Noothoven van Goor (1-0)
50' Jeroen Beerendonk (1-1)
72' Sean Mook (2-1)
80' Eigen doelpunt Halsteren (3-1)
90+2' Daan van de Ster (4-1)

Ranglijst

Hoogland staat op de negende plek van de vierde divisie met negen punten. Kampong staat zesde met twaalf punten.