Matig FC Utrecht kansloos onderuit bij PSV: 'Dit is heel pijnlijk, schaamte'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft op bezoek bij PSV kansloos verloren. De Utrechters kwamen er in Eindhoven niet aan te pas. Het werd 6-1 voor de thuisploeg.

PSV al snel op rozen

FC Utrecht kwam verdedigend ten tonele. Maar al na acht minuten lukte het PSV vrij eenvoudig om de Utrechtse defensie te omspelen. Na een pass van Veerman kon Simons de 1-0 in het doel van FC Utrecht schieten.
Na de 1-0 deed PSV het iets rustiger aan. Daar wist FC Utrecht van te profiteren. Na een knappe pass van Toornstra lukte het Van de Streek om de 1-1 te maken. PSV besloot om weer wat extra gas te geven en dat betaalde zich uit. In minuut 33 schoot Til de 2-1 binnen en vier minuten later kopte de hij ook de 3-1 binnen.
Na rust leek PSV het wel best te vinden en de Eindhovenaren gingen achterover leunen. Het lukte FC Utrecht niet om het spannend te maken. PSV kwam nog wel tot scoren. In de 60e minuut maakte Simons de 4-1. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd het nog erger. Anwar El Ghazi kon tot twee keer toe eenvoudig scoren. Hij zorgde, nadat de Utrechtse verdediging er niet goed uit zag, voor de 5-1 en 6-1.

Ranglijst

FC Utrecht staat negende in de eredivisie met twaalf punten. De ploeg van Henk Fraser won tot nu toe drie keer, speelde drie keer gelijk en de nederlaag tegen PSV was de vierde verloren wedstrijd van het seizoen.
We hebben elkaar behoorlijk de waarheid verteld
Sander van de Streek

Elkaar laten vallen

"Ik sta hier liever niet na een 6-1 nederlaag. Ik vind het heel pijnlijk", zei verdediger Sean Klaiber. "Ze gaven ons de kans om te voetballen maar we kunnen de bal nog geen drie keer overspelen. We krijgen ook zo makkelijk de goals tegen."
Sean Klaiber in gesprek met verslaggever René van den Berg
Klaiber stond verzuchtend voor de microfoon. "We laten elkaar in de steek", zegt de verdediger. "In het begin dacht ik nog even dat het prima stond. Maar dan die 1-0... Als we zulke makkelijke goals tegen krijgen dan wordt het lastig. Het klinkt gek, maar we hadden echt een goed plan. Maar in de wedstrijd moet je ballen tonen en dat hebben we nagelaten."
Doelpuntenmaker Sander van de Streek: 'Ik sta hier met éen schaamtegevoel
Van de Streek had dezelfde gevoelens. "Ik sta hier met een schaamtegevoel. Omdat we elkaar zo hebben laten vallen. Dat mag niet als team. We hebben elkaar behoorlijk de waarheid verteld. Dit is niet des FC Utrecht."
"We zijn keihard afgedroogd", zegt Van de Streek. "Ik hoop dat dit een momentopname is. We hebben de hele week goed getraind maar dat slaat nergens op als je dit vandaag ziet. Ik weet niet waar het aan ligt. Het kan in ieder geval niet zo door blijven gaan."
Misschien moeten we een keer echt door het ijs zakken zoals vandaag
FC Utrecht-trainer Henk Fraser

Nog geen team

Ook trainer Fraser stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Hier verliezen kan. Maar dan gaat het altijd over de manier waarop. Die twee laatste goals maken het nog vervelender dan dat het al was", zei trainer Henk Fraser na afloop. "We hebben echt heel goed getraind. We hadden hele duidelijke afspraken. Dat het dan niet loopt en niet werkt is heel teleurstellend. Ik ga zeker niet mijn spelers afvallen. Ik ben er verantwoordelijk voor om een team te vormen. Dat is niet gelukt, ook vandaag niet."
"Ik moet daar na tien wedstrijden echt iets op gaan vinden", zegt Fraser. "Misschien moeten we een keer echt door het ijs zakken zoals vandaag. Het stoort mij dat je bij 3-1 de score groter laat worden. Nu is het een dik pak slaag."
En dus heerste er na afloop in de kleedkamer geen fijne sfeer. "Normaal ben ik aan het woord maar ik heb het nu aan de spelers gelaten. Er zijn naar elkaar harde woorden gevallen", aldus de oefenmeester. "Zoals het nu gaat is voor mij niet goed, voor de spelers niet goed en voor de club niet. En we hebben allemaal verantwoording naar de club. We hebben elkaar in de eindfase echt in de steek gelaten."
Fraser twijfelt niet aan zichzelf. "Nee, ik heb geen twijfels. Mijn belangrijkste opdracht is om er een team van te maken. Dat is nog niet gelukt. Daar ben ik keihard mee bezig, dat is nog niet voldoende dus daar ben ik mee aan de slag."
FC Utrecht-trainer Henk Fraser: 'Er zijn harde woorden gevallen'

PSV - FC Utrecht: 6-1

8' Xavi Simons (1-0)
24' Sander van de Streek (1-1)
33' Guus Til (2-1)
38' Guus Til (3-1)
60' Xavi Simons (4-1)
86' Anwar el Ghazi (5-1)
89' Anwar el Ghazi (6-1)