Vierde divisie: DHSC speelt topper gelijk, ruime zege Eemdijk

Coach Willem Romp van Eemdijk
Coach Willem Romp van Eemdijk © Orange Pictures
Utrecht, Bunschoten - DHSC heeft de topper in de vierde divisie op bezoek bij Swift met 1-1 gelijkgespeeld. Net als de Utrechters reisde Eemdijk af naar Amsterdam. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg was een maatje te groot voor de amateurs van Ajax: 0-5.

Ranglijst

Dankzij de winst neemt Eemdijk de tweede plek over van DHSC op de ranglijst van de vierde divisie. Eemdijk heeft achttien uit acht wedstrijden. DHSC verzamelde een punt minder uit evenveel duels. Swift blijft koploper met negentien uit acht.

DHSC benadeeld

DHSC kwam in de tiende minuut op een 1-0 achterstand. Bas Maljaars scoorde voor Swift. Op slag van rust tekende Fouad Dahmani voor de gelijkmaker namens de Utrechters, die zich zwaar benadeeld voelden. "Er zijn ons drie penalty's ontnomen. Daarnaast is een speler van ons naar het ziekenhuis vanwege een beuk op een wenkbrauw", zegt DHSC-captain Rodney Sneijder.

Swift - DHSC: 1-1 (Vierde divisie)

10' Bas Maljaars (1-0)
45' Fouad Dahmani (1-1)

Basisdebutant belangrijk voor Eemdijk

Eemdijk stond bij rust met 0-2 voor dankzij twee doelpunten van basisdebutant Franslyn Nsingi. Vroeg in de tweede helft tekende Dennis Hollart voor de 0-3. Yannick Bouw en Jordie Huijgen bepaalden de eindstand op 0-5.

Ajax - Eemdijk: 0-5 (Vierde divisie)

7' Franslyn Nsingi (0-1)
20' Franslyn Nsingi (0-2)
47' Dennis Hollart (0-3)
67' Yannick Bouw (0-4)
72' Jordie Huijgen (0-5)