Vierde divisie: Eerste gelijkspel DHSC, benauwde zege Eemdijk

Ricky Testa la Muta, trainer DHSC
Ricky Testa la Muta, trainer DHSC © Orange Pictures
Utrecht, Eemdijk - DHSC heeft voor het eerst dit seizoen gelijkgespeeld in de vierde divisie B. De Utrechters knokten zich op eigen veld naar een 2-2 tegen CSV Apeldoorn. Eemdijk wist op eigen veld af te rekenen met Genemuiden: 2-0.

Veerkrachtig DHSC grijpt punt

DHSC kende een moeizame start. Binnen drie minuten kreeg CSV-aanvaller Cem Köse al twee kansen en zijn tweede was raak: 0-1. De Utrechters deden alles om gelijk te maken, maar na een half uur spelen was het Nigel Michels die Apeldoorn op een 0-2 voorsprong bracht.
Emre Bal bracht de spanning nog voor rust terug. Zijn afstandschot vloog binnen en zorgde voor de 1-2 op Sportpark Wesley Sneijder. Dat was ook de ruststand.
Tien minuten na rust was de stand weer gelijk. DHSC bepaalde het spel en kwam via invaller Ismail Ouaddouh terug tot 2-2. In het restant van de wedstrijden kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet meer.
Het is voor DHSC het eerste gelijkspel van dit seizoen. De ploeg uit Ondiep heeft nu 16 punten uit zeven wedstrijden. Omdat medekoploper Swift wel won (1-0 bij Flevo Boys) is Swift de enige koploper met 18 punten. DHSC staat tweede.

DHSC - CSV Apeldoorn (Vierde divisie B)

3' Cem Köse (0-1)
29' Nigel Michels (0-2)
38' Emre Bal (1-2)
55' Ismail Ouaddouh (2-2)

Eemdijk derde na 2-0 zege

Eemdijk heeft in dezelfde vierde divisie B een driepunter gepakt tegen Genemuiden. De eerste kans was voor de Diekers, maar Argjend Selimi wist niet te scoren. Dat lukte Jeffrey van den Dikkenberg wel na een half uur spelen. Hij schoot de 1-0 binnen aan de tweede paal.
Na de pauze had Genemuiden het initiatief in handen, maar grote kansen bleven uit. Het bleef lang spannend op Sportpark De Vinken, waarna Jesper van Dalen de bevrijdende 2-0 scoorde in de 88ste minuut. Hij zette daarmee de eindstand op het scorebord.
Willem Romp: "Bizar dat we ook dit jaar aan de bovenkant meestrijden"
"Als je zo'n beladen wedstrijd wint, dan is het feest groot", zegt trainer Willem Romp. "Dit was de overwinning van de discipline. We hadden elkaar in elkaars greep. En de kansen die er waren, maakten wij wel. Dan moet je ook die goal maken."
Door de zege komt Eemdijk op 15 punten uit zeven duels. Daarmee bezet het de derde plaats, kort achter koploper Swift (18 punten) en nummer twee DHSC (16 punten).
"Als je kijkt naar het beleid van deze club, met vijf spelers 'van buiten' en de rest uit het dorp. We moeten het met heel bescheiden middelen doen. Dan is het bizar dat we, ook dit jaar weer, aan de bovenkant meestrijden", vindt Romp.

Eemdijk - Genemuiden (Vierde divisie B)

29' Jeffrey van den Dikkenberg (1-0)
88' Jesper van Dalen (2-0)