Mimoun Mahi voelt zich weer voetballer: ‘Het was een diep dal’

© RTV Utrecht
Utrecht - Mimoun Mahi is eindelijk op de weg terug. De aanvaller van FC Utrecht tobde lange tijd met blessures, maar traint sinds twee weken weer met de groep mee. "Ik voel me weer voetballer", zegt hij in Een Berg Sport.
Wat er precies met hem aan de hand was, laat Mahi in het midden. "Ik ben langs heel veel specialisten geweest en die hebben gevonden wat het was. Ik ben weer de oude Mahi aan het worden." En dat was hard nodig, want hij zat in een diep dal. "Je wilt voetballen, pijnvrij zijn en beslissend zijn voor de ploeg."
Mimoun Mahi in Een Berg Sport
En beslissend zijn, dan kan Mahi. Dat weet ook Gert Kruys. De analist van RTV Utrecht was trainer van Sparta toen Mahi daar speelde en een contract bij FC Groningen verdiende. "Als je bij Groningen de held bent en aanvoerder, moet je dat ook bij FC Utrecht kunnen zijn."
Ondertussen zit Mahi te stralen aan tafel. "Ik voel me goed ja. Ik ben heel blij dat ik weer met de groep kan meetrainen, het lichaam voelt weer zoals ik wil." Dat dat nog niet goed is voor een rentree in de eredivisie, neemt de aanvaller voor lief. "Ik kijk per dag, en dan zie wel wanneer ik er klaar voor ben."