Zwaarbevochten zege voor DOVO, Hercules speelt gelijk

Oussama Lahri scoorde namens Hercules
Oussama Lahri scoorde namens Hercules © Geert Lommers
Veenendaal, Utrecht - In de derde divisie A heeft DOVO met 2-3 gewonnen op bezoek bij Urk. Hercules speelde in de derde divisie B op eigen veld met 2-2 gelijk tegen VVSB.

DOVO loopt in op GVVV

Al na zeven minuten voetballen kwam DOVO op voorsprong. Het werd 0-1 via een eigen doelpunt van Klaas Kramer. Dat was ook de ruststand.
In de 62e minuut werd het 1-1 via een treffer van Lucas Schraal. DOVO rechtte de rug en breidde de score, in 2 minuten tijd, uit naar 1-3 via twee treffers van Guido van Dijk. Vlak voor tijd werd het nog spannend door een kopgoal van Jelle de Boer (2-3), maar DOVO nam de drie punten mee naar Veenendaal.
DOVO staat na negen duels tweede in de derde divisie A. De achterstand op koploper en buurman GVVV is geslonken naar twee punten. De Blauwen uit Veenendaal speelde dinsdag namelijk met 0-0 gelijk tegen Sparta Nijkerk.

URK - DOVO: 2-3

7' Klaas Kramer (0-1, eigen doelpunt)
62' Lucas Schraal (1-1)
69' Guido van Dijk (1-2)
71' Guido van Dijk (1-3)
88' Jelle de Boer (2-3)

Voormalig FC Utrecht-speler George houdt Hercules op gelijkspel

Het duel tussen Hercules en VVSB ontbrandde na 26 minuten voetballen. Leroy George, die 83 wedstrijden in de hoofdmacht speelde van FC Utrecht, bracht VVSB op Sportpark Voordorp op 0-1.
Vier minuten later was het alweer gelijk door een andere oud-speler van FC Utrecht. Tim Pieters schoot de 1-1 binnen.
In de tweede helft was het Oussama Lahri die Hercules voor het eerst op voorsprong bracht: 2-1. Maar opnieuw was het weer snel gelijk. George bepaalde in de 62e minuut met zijn tweede van de avond de eindstand op 1-1.
Hercules staat zesde in de derde divisie B. Het verschil met koploper ADO'20 is inmiddels tien punten.

Hercules - VVSB: 2-2

26' Leroy George (0-1)
30' Tim Pieters (1-1)
57' Oussama Lahri (2-1)
62' Leroy George (2-2)