Voetballers Kampong boeken tweede zege op rij, ook winst voor Hoogland

Aanvaller Merijn Muskens scoorde twee keer
Aanvaller Merijn Muskens scoorde twee keer © Kampong Voetbal
Utrecht, Hoogland - De voetballers van Kampong hebben de weg omhoog gevonden in de vierde divisie B. De promovendus uit Utrecht won vorige week al met 0-2 van Longa’30, nu werd het thuis aan de Laan van Maarschalkerweerd 4-0 tegen nummer dertien Juliana ’31. Hoogland won met 1-3 bij nummer acht Venray.

Ranglijst

Kampong en Hoogland doen weinig voor elkaar onder op de ranglijst van de vierde divisie. Kampong is naar de zesde plek geklommen en staat op negen uit zes. Hoogland staat een plaats lager met een punt minder uit evenveel duels.

Kampong

De Utrechters hadden weinig moeite met de gasten uit Malden. Het eerste doelpunt viel al na zeven minuten, door een knal in het dak van het doel van Berend Witteveen. Drie minuten later was het alweer raak voor Merijn Muskens. De doorgebroken aanvaller scoorde na vijf duels zijn eerste goal van het seizoen.
In de tweede helft ging Kampong gewoon door met aanvallen en scoren. Muskens tekende in de 56ste minuut met de 3-0 meteen voor zijn tweede treffer. Twaalf minuten later was het Leon Lenders die de eindstand bepaalde op 4-0. Juliana ’31 dook in het laatste kwart van de wedstrijd nog wel een paar keer gevaarlijk op voor keeper Job Peeters, maar die wist zijn doel schoon te houden.
Kampong speelde vandaag voor het eerst in speciale lustrumshirts, vanwege het 120-jarig bestaan. De club vierde eerder deze week dat op 29 september 1902 de Utrechtse Voetbal- en Cricketvereniging Kampong werd opgericht.

Kampong – Juliana ‘31: 4-0

7’ Berend Witteveen (1-0)
10’ Merijn Muskens (2-0)
56’ Merijn Muskens (3-0)
69’ Leon Lenders (4-0)

Hoogland

Het wisselvallige Hoogland pakte dus drie punten bij Venray. Na ruim een kwartier opende Delano Esseboom de score namens Hoogland. Oskar van Logtestijn verdubbelde de voorsprong. In de 36ste minuut viel de 1-2 van Venray, dit was ook de ruststand. Coen Heus bracht de marge weer op twee na ruim een uur. Het bleef bij 1-3.

Venray - Hoogland: 1-3

16’ Delano Esseboom (0-1)
22’ Oskar van Logtestijn (0-2)
36’ Stan Kersten (1-2)
66’ Coen Heus (1-3