Vierde divisie: DHSC blijft maar winnen, nederlaag voor Eemdijk

Christian Gandu (links) en Emre Bal (rechts)
Christian Gandu (links) en Emre Bal (rechts) © Orange Pictures
Utrecht, Eemdijk - DHSC is na zes wedstrijden nog altijd medekoploper in de vierde divisie B. De Utrechters boekten op bezoek bij DETO Twenterand een ruime 4-0 zege en blijven daardoor aan kop staan, samen met Swift. Eemdijk haakt af, nadat hij met 1-0 verloor bij Buitenpost.

DHSC flink op schot

Al na een kwartier stond DHSC op voorsprong in Vriezenveen. Het was Emre Bal die optimaal profiteerde van geklungel in de verdediging van DETO: 1-0. Dat leek ook de ruststand te worden, ware het niet dat Yassine Tekfaoui op slag van rust de 2-0 scoorde uit een counter.
Tien minuten na rust gooide Rodney Sneijder de wedstrijd al in het slot. Zijn schot belandde in de kruising en zorgde voor de 3-0 voorsprong voor DHSC. Trainer Ricky Testa la Muta zag ook nog hoe Berry van 't Land de eindstand met een afstandsschot op 4-0 bepaalde.
In de vierde divisie B staat DHSC nu gedeeld aan kop, met 15 punten uit zes duels. Swift heeft evenveel punten, maar heeft een beter doelsaldo dan DHSC (+9 om +8).

DETO Twenterand - DHSC (Vierde divisie B)

15' Emre Bal (0-1)
45' Yassine Tekfaoui (0-2)
55' Rodney Sneijder (0-3)
61' Berry van 't Land (0-4)

Eemdijk loopt tegen nederlaag aan

Na drie overwinningen op rij is Eemdijk weer tegen een nederlaag aangelopen. De Diekers incasseerden al na zes minuten een tegengoal. Het was Youri Sietering die het Friese Buitenpost uit een scrimmage op 1-0 schoot. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd, ondanks een veldoverwicht van Eemdijk.
Het team van trainer Willem Romp ziet Swift en DHSC, die wel wonnen, uitlopen in de stand. Eemdijk staat nog wel derde, met 12 punten uit zes wedstrijden.

Buitenpost - Eemdijk (Vierde divisie B)

6' Youri Sietering (1-0)