Koploper Kampong verslaat HDM met ruime cijfers: 'Sfeer veel beter dan vorig jaar'

HDM - Kampong op sportpark Groenendaal in Den Haag
HDM - Kampong op sportpark Groenendaal in Den Haag © RTV Utrecht
Utrecht - De hockeyers van Kampong hebben promovendus HDM in Den Haag met liefst 1-7 verslagen. Daarmee blijven de Utrechters koploper in de hoofdklasse met het maximale puntenaantal van vijftien uit vijf wedstrijden.
Kampong kende een bliksemstart. De eerste strafcorner in de derde minuut leverde direct de openingstreffer op. Jip Janssen maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen. Finn van Bijnen tikte na een kwartier de 0-2 binnen. HDM bood goed partij, maar creëerde geen grote kansen.

Knappe goal

In het begin van het derde kwart liep Kampong verder uit. Terrance Pieters scoorde knap met een backhand in de lange hoek. Korte daarna tekende Sander Groenheijde voor de 1-3 uit een strafbal.
Het bleef doelpunten regenen in het derde kwart. Kampong kwam op 1-6 via de tweede treffer van zowel Pieters als Janssen (beiden strafcorner) en Deegan Huisman. Jelle Phijffer zorgde voor het slotakkoord in het vierde kwart. Ondanks de grote achterstand ging de wedstrijd niet als een nachtkaars uit. HDM kreeg kansen op doelpunten, maar doelman David Harte stond zijn mannetje.

Alert zijn

Kampong-speler Jonas de Geus wist van tevoren dat het geen makkelijke middag ging worden tegen HDM. "Je ziet het aan de resultaten van de afgelopen drie weken van HDM. Van topploegen snoepten ze punten af. Juist tegen deze ploeg moet je hele tijd scherp zijn. Ze loeren op jouw fouten met de counter. Als je laks wordt aan de bal, dan kunnen ze je pijn doen."
Kampong-speler Jonas de Geus: 'Tegen HDM moet je alert blijven'
We staan dit seizoen altijd met een lach op het trainingsveld
Kampong-topschutter Jip Janssen
Kampong eindigde vorig seizoen in mineur met het mislopen van de play-offs om de landstitel. Dit seizoen loopt het beter bij Kampong. Het grote verschil is de dynamiek volgens topschutter Janssen. Hij zegt: "Oudere jongens gaan weg, jongere jongens moeten naar voren stappen. Het plezier wordt heel erg gestimuleerd door onze coach Tim Oudenaller. We staan met een lach op het trainingsveld. We hebben ook veel aan Tim te danken."
Kampong-topschutter Jip Janssen: 'De sfeer is echt veel beter dan vorig jaar'

HDM - Kampong: 1-7

3' Jip Janssen (0-1, strafcorner)
15' Finn van Bijnen (0-2)
32' Terrance Pieters (0-3)
34' Sander Groenheijde (1-3, strafbal)
36' Terrance Pieters (1-4, strafcorner)
39' Deegan Huisman (1-5)
40' Jip Janssen (1-6, strafcorner)
47' Jelle Phijffer (1-7)