Vierde divisie: Knotsgekke 6-5 overwinning DHSC, nipte zege Eemdijk

Rodney Sneijder
Rodney Sneijder © Orange Pictures
Utrecht - DHSC heeft een doelpuntrijk duel in de vierde divisie B winnend afgesloten. Op het eigen Sportpark Wesley Sneijder in Utrecht werd het maar liefst 6-5 tegen Huizen. Eemdijk won met 1-0 van AZSV en staat nu, samen met DHSC, aan kop.

Acht goals na rust

Huizen ging met een 1-2 voorsprong rusten. Namens het DHSC van trainer Ricky Testa la Muta wist alleen spits Dion van Burik te scoren. Na rust wist de ploeg uit Ondiep een stuk vaker te scoren. Nadat het eerst nog 1-3 werd voor Huizen, stond het een kwartier later 4-3 voor DHSC.
Ricky Testa la Muta lovend over DHSC: "Wedstrijd met enorme veerkracht"
Yassine Tekfaoui en Sercan Kurdal schoten DHSC op voorsprong. Tekfaoui tekende ook nog voor de 5-3, waarna het duel zeven minuten voor tijd in het slot gegooid leek te worden met de 6-3 door Rodney Sneijder. Huizen kwam in de absolute slotfase nog terug tot 6-5, maar daar bleef het bij.
Door de overwinning nestelt DHSC zich aan kop van de vierde divisie B, met 12 punten uit vijf duels. Het is overigens niet de eerste keer dat de Utrechters een doelpuntrijk duel meemaken. Eerder dit seizoen verloor DHSC nog met 4-7 van Flevo Boys.

DHSC - Huizen (Vierde divisie B)

17' Frank van den Bosch (0-1)
35' Dion van Burik (1-1)
45' Theo Visser (1-2)
51' Frank van den Bosch (1-3)
55' Yassine Tekfaoui (2-3)
58' Yassine Tekfaoui (3-3)
64' Sercan Kurdal (4-3)
73' Yassine Tekfaoui (5-3)
83' Rodney Sneijder (6-3)
89' Felitciano Zschusschen (6-4)
90+2' Theo Visser (6-5)

Jesper van Dalen matchwinner

Eemdijk heeft de vierde overwinning van het seizoen geboekt tegen AZSV. Op Sportpark De Vinken werd het 1-0 voor de Diekers. Het enige doelpunt viel zes minuten na rust en kwam van de voet van Jesper van Dalen.
Door de zege komt Eemdijk op 12 punten uit vijf duels. De ploeg van trainer Willem Romp deelt de koppositie met Swift en DHSC, die allebei wel een beter doelsaldo hebben.

Eemdijk - AZSV (Vierde divisie B)

51' Jesper van Dalen (1-0)