GVVV en Hercules bekeren verder door late treffers

Hercules viert treffer
Hercules viert treffer © Orange Pictures
Veenendaal, Utrecht - Het is GVVV en Hercules gelukt om zich te verzekeren van de volgende ronde van de KNVB Beker. De Veenendalers waren met 1-0 te sterk voor Sparta Nijkerk, de Utrechters versloegen Excelsior Maassluis met 1-2.
Vrijdag vindt de loting plaats. De regioclubs die de koker in gaan zijn: FC Utrecht, Spakenburg, Sportlust'46, GVVV en Hercules.

Veenhof schiet GVVV naar volgende ronde

In het duel in de tweede voorronde van de KNVB Beker waren de grootste kansen in de eerste helft voor Sparta Nijkerk. In de rust besloot trainer Gery Vink van GVVV flink in te grijpen. Hij bracht Adnane, Veenhof, Maguire en Burgering in voor Latif, Grotenbreg, De Leeuw en Berenstein.
In de tweede helft kwam GVVV beter in het spel tegen de competitiegenoot van de derde divisie. Dat resulteerde in de 89e minuut in de beslissende 1-0. Vanaf de rand van de zestien schoot invaller Veenhof de beslissende treffer binnen.

GVVV - Sparta Nijkerk: 1-0

89' Quincy Veenhof (1-0)

Hercules toont veerkracht en bekert verder

Tweededivisionist Excelsior Maassluis kwam tegen derdedivisionist Hercules op eigen veld op 1-0 voorsprong. Omar el Baad kon bij de de tweede paal de bal in het net tikken namens de thuisploeg. Drie minuten later was het alweer gelijk. Nick Kuin scoorde namens Hercules de 1-1.
Het duel leek op verlenging af te stevenen. Tot de 81e minuut aan brak. Doelpuntenmachine Tim Waterink, hij scoorde er al 6 in de competitie, maakte de winnende 1-2.

Excelsior Maassluis - Hercules: 1-2

15' Omar el Baad (1-0)
18' Nick Kuin (1-1)
81' Tim Waterink (1-2)