Hercules rekent al in eerste helft af met Gemert: 'Zag veel spelplezier in mijn ploeg'

Hercules - Gemert
Hercules - Gemert © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft door een goede eerste helft het thuisduel tegen Gemert gewonnen. De Utrechters waren in de derde divisie B met 4-1 de baas.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Hercules
Hercules begon goed tegen Gemert en na vijf minuten was de eerste Utrechtse treffer een feit. Lars Vermeulen maakte de 1-0. Twintig minuten later werd het ook 2-0. Dat doelpunt kwam op naam van Oussama Lahri.
De Utrechters gingen het niet rustiger aan doen. Nog voor rust werd het 4-0. Eerst maakte Vermeulen met zijn tweede van de dag de 3-0. Steff van Rooijen werkte de vierde treffer van Hercules binnen. Gemert kwam in de eerste helft nog wel op het scorebord. Jasper Waalkens, voormalig speler van DOVO en Spakenburg, schoot een vrije bal binnen: 4-1.
Dit is een bevestiging van het feit dat we ontzettend goed kunnen voetballen
Hercules-coach René van der Kooij

Ranglijst

Hercules klimt door de zege op de ranglijst van de elfde naar de vijfde plek. De Utrechters hebben tien punten uit zes duels.

Tevreden over spel en winst

"We hebben vier keer gescoord en hadden er nog vier bij kunnen maken. We hebben een goede wedstrijd gespeeld", aldus trainer René van der Kooij van Hercules. "Zij hebben geen kans gehad. Alleen die vrije trap die er in ging."
Ook in de tweede helft speelde Hercules goed. Ze hadden meer kansen dan in de eerste helft maar ze scoorden niet. "Aan de kansen heeft het niet gelegen. We misten toen de scherpte. Dat we als team kansen creëren is goed", blikt Oussama Lahri terug op de wedstrijd.
"Ik zag ontzettend veel spelplezier in de ploeg. Dat vind ik als trainer ontzettend fijn", zegt Van der Kooij. "Dit is een bevestiging van het feit dat we ontzettend goed kunnen voetballen."
Oussama Lahri over zijn treffer tegen Gemert

Op naar woensdag

Komende woensdag speelt Hercules in de beker tegen tweede divisonist Excelsior Maassluis. "Dat is een speciale wedstrijd. Ik heb er zelf in het eerste gevoetbald en woon er vlakbij. Iedereen wil verder naar het hoofdtoernooi. Het zijn wedstrijden op zich waarin wij onszelf absoluut niet kansloos achten", aldus Van der Kooij.
"We gaan er alles aan doen om naar de volgende ronde te gaan. Het is zowel sportief als financieel gezien belangrijk", zegt Lahri.
Hercules-trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Hercules – Gemert: 4-1

5' Lars Vermeulen (1-0)
25' Oussama Lahri (2-0)
31' Lars Vermeulen (3-0)
37' Steff van Rooijen (4-0)
43' Jasper Waalkens (4-1)