Promovendus Kampong lijdt eerste nederlaag tegen AWC: 'Zat meer in'

Kampong - AWC
Kampong - AWC © RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Kampong hebben de eerste nederlaag geleden in de vierde divisie. In Utrecht ging de promovendus met 1-2 onderuit tegen AWC.
Een korte samenvatting van Kampong - AWC van verslaggever Robert Claus

Ranglijst

Kampong is op de ranglijst gezakt van de tiende naar de twaalfde plaats. De ploeg van Frank Bruijnis heeft drie punten uit vier duels.
Het ongewijzigde Kampong keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. AWC kon eenvoudig combineren en kreeg de bal bij Youri Hubers. Die wist daar wel raad mee. In de zestien schoot hij raak met binnenkant voet.

Eerste doelpunt Kampong

De Utrechters repareerden de achterstand snel via Marc Visser. Hij knalde hard raak via onderkant lat. Zijn goal betekende de eerste goal van Kampong in de vierde divisie. De voorgaande drie wedstrijden eindigden allemaal in een doelpuntloos gelijkspel. Het restant van de eerste helft in de stromende regen ging op en neer. Het bleef 1-1.

Rebound penalty raak

Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers uit Wijchen weer op voorsprong. Job Peeters keerde in eerste instantie nog een penalty van Jorn Reuvers, maar hij had geen antwoord op de rebound van Reuvers. Kampong creëerde kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet.

Geschiedenis schrijven

Visser schreef geschiedenis met zijn goal en keek terug op het moment. "Wat mooi om te zien was, was dat onze rechtsback aan de zijkant van het veld aan de bal kwam. Hij gaf voor. Ik kwam vrij en met het gladde veld gleed de bal door. Toen kwam die voor mijn voeten. Net als in de training dacht ik: ik leg hem klaar en schiet hem binnen. In de korte hoek zag ik een gaatje. De bal vloog aardig binnen denk ik."
We hadden recht op meer en dat kan iedereen beamen
Marc Visser, speler Kampong
Ondanks dat Visser historie schreef met zijn treffer, was hij niet blij na afloop. "Echt zonde dat de goal niks opleverde. Dat was de afgelopen wedstrijden ook zo. Toen zaten we er dichtbij, maar behaalden we niet het gewenste resultaat. Daar hebben we wel echt recht op en dat kan iedereen beamen. We beloonden onszelf vandaag niet."
Kampong-speler Marc Visser: 'Ik schrijf geschiedenis, maar zonde dat de goal niks heeft opgeleverd'
De eerste Kampong-goal viel na zeventig tellen. "Toen dacht ik het wordt spektakel", zegt Bruijnis. "Het werd bij vlagen spectaculair. Er had meer ingezeten. We hebben niet veel kansen tegen gehad. Ik vond AWC wel een goede ploeg. Maar wij waren beter. Zeker op het einde hadden we bij twee, drie momenten goals moeten maken."
Kampong-trainer Frank Bruijnis in gesprek met verslaggever Robert Claus

Kampong - AWC: 1-2

2' Youri Hubers (0-1)
5' Marc Visser (1-1)
51' Jorn Reuvers (1-2)