Hattrick Van Burik bezorgt DHSC zege, Eemdijk wint in extremis

Van Burik scoorde drie keer
Van Burik scoorde drie keer © Orange Pictures
Utrecht, Eemdijk - In de vierde divisie B hebben DHSC en Eemdijk goede zaken gedaan. DHSC wist het uitduel tegen HZVV met 1-4 te winnen, Eemdijk won op bezoek bij Berkum met 1-2.

Ranglijst

DHSC staat na de zege op de derde plek met negen punten uit vier duels. Eemdijk heeft hetzelfde aantal punten en is de nummer vier.

DHSC wint dankzij hattrick Van Burik

DHSC kwam na tien minuten voetballen op 0-1 voorsprong. Op aangeven van Tevfik Ceyar kon Dion van Burik de 1-0 vrij binnenschieten. DHSC eindigde de eerste helft met een andere keeper dan dat ze begonnen. Nick Turksma kreeg de bal hard in zijn gezicht en kon niet verder. Niels Willemse verving hem.
Tussen de 59e en 68e minuut gebeurde er een hoop. Eerst zorgde Yassine Tekfaoui namens DHSC voor de 0-2. Twee minuten later was er een opstootje waarna Fouad Dahmani de rode kaart van de scheidsrechter. In de 66e breidde Van Burik met zijn tweede van de dag de score uit naar 0-3.
HZVV deed snel na de derde Utrechtse treffer wat terug. Sander Dzemidzic zette namens de thuisploeg de 1-3 op het scorebord. Ondanks dat DHSC een man minder had wisten de Utrechters nogmaals te scoren. Van Burik maakte zijn hattrick compleet en maakte de 1-4.

HZVV – DHSC: 1-4

10' Dion van Burik (0-1)
59' Yassine Tekfaoui (0-2)
66' Dion van Burik (0-3)
68' Sander Dzemidzic (1-3)
74' Dion van Burik (1-4)

Bijz. 61' Rood voor DHSC-er Fouad Dahmani

Eemdijk wint in extremis

In de tweede helft pakte Eemdijk de voorsprong. Michel Goossensen kopte de 0-1 binnen. Met nog drie minuten op de klok leek Eemdijk naast de drie punten te grijpen. Berkum kwam terug tot 1-1.
Maar niets bleek minder waar. In de tweede minuut van de extra tijd kwam Eemdijk alsnog tot scoren. Khalid Kada schoot de 1-2 hard in de kruising.

Berkum – Eemdijk: 1-2

55' Michel Goossensen (0-1)
87' nnb (1-1)
90+2' Khalid Kada (1-2)