FC Utrecht speelt doelpuntloos gelijk tegen NEC, hoofdrol keepers: 'Frustrerend'

Can Bozdogan keerde terug in de basis van FC Utrecht en kreeg goede mogelijkheiden op de openingstreffer tegen NEC. © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen NEC in de eredivisie doelpuntloos gelijkgespeeld. Beide ploegen kregen goede kansen op doelpunten, maar de keepers Vasilis Barkas en Jasper Cillessen blonken vaak uit.
De hoogtepunten van FC Utrecht - NEC

Ranglijst

De Utrechters staan achtste op de ranglijst met negen punten uit zeven duels. In de middenmoot staat het dichtbij elkaar. NEC is de nummer tien met slechts een punt minder dan FC Utrecht.

Grote kansen

FC Utrecht begon beter aan de wedstrijd. Echter kwam de ploeg van Henk Fraser niet tot grote kansen. Het bleef bij een paar speldenprikjes. Na ruim twintig minuten nam NEC het heft in handen, wat resulteerde in de beste kans van de wedstrijd. Na een mooie aanval stuitte Magnus Mattsson op Barkas.
NEC bleef sterker in de eerste helft, maar FC Utrecht kwam nog wel tot een grote kans. Moussa Sylla lukte het niet om van dichtbij af te drukken na een corner.

Avond van de keepers

In het begin van het tweede helft regende het kansen aan beide kanten. Barkas en Cillessen waren op dreef en hielden de 0-0 stand op het scorebord. Een saillant detail is dat beide doelmannen zijn opgeroepen voor de nationale ploeg. Barkas voor Griekenland, Cillessen voor Oranje.
FC Utrecht-keeper Vasilis Barkas: 'Nederland voelt als thuis'

FC Utrecht sterker

In het restant van het duel werd FC Utrecht sterker. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van NEC. De Utrechters creëerden meerdere kansen, maar deelden uiteindelijk de punten met NEC. Zodoende won FC Utrecht niet voor de derde keer op rij.

Genieten in Nederland

Barkas vond het optreden van Cillessen goed. "Hij was heel goed. Soms zijn de keepers goed. We gaven alles, maar waren ongelukkig in scoren. Ook al had NEC een goede keeper."
De Griekse goalie is voor dit seizoen gehuurd van het Schotse Celtic. Hij is op zijn plek in Nederland. Barkas: "Ik geniet hier en voel me thuis. Mijn familie vermaakt zich ook. Ik geniet ook van de fans in Stadion Galgenwaard. Ze zijn gek."
De wedstrijd tegen NEC was beter dan tegen Vitesse
Henk Fraser, trainer FC Utrecht
Trainer Fraser kijkt met frustratie terug op het gelijkspel. "Het blijft 0-0 ondanks de mogelijkheden en je moet nog blij zijn dat NEC er niet alles inschiet", zegt Fraser, die het duel met NEC beter vond dan de wedstrijd tegen Vitesse. "Het tempo was met name in de eerste helft beter. We zijn op weg, maar het gaat nog niet zo hard als we willen."
FC Utrecht-trainer Henk Fraser: 'Ik ben gefrustreerd'
FC Utrecht-speler Sander van de Streek in gesprek met verslaggever René van den Berg