LIVEBLOG: FC Utrecht tegen NEC eindigt in 0-0

Utrecht - FC Utrecht ontvangt vanavond in Stadion Galgenwaard de Nijmeegse club NEC. Beide zijn middenmotors in de Eredivisie. Boeken de Utrechters de derde zege op rij?
FC Utrecht - NEC is live te horen op Radio M Utrecht en te volgen via dit liveblog.

FC Utrecht - NEC: 0-0 (eindstand)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

90' Afgelopen. Het blijft 0-0 en dat is vooral te danken aan de doelmannen.
90' De blessuretijd is vijf minuten.
89' "Beide teams krijgen kansen, maar de doelmannen zorgen ervoor dat het nog 0-0 staat", vat Van Schaik het duel samen. Boussaid ontvangt ondertussen geel voor een harde tackle.
89' Wissel FC Utrecht. Bozdogan uit, Brouwers in.
86' Dubbele wissel NEC. Dimata en Tavsan uit, Pedro Marques en Cissoko in.
82' Wissel NEC. Proper uit, Baldursson in. Kort hiervoor was Sanniez in het veld gekomen voor Mattsson bij NEC.
80' Het thuispubliek veert op. Bozdogan schiet net naast. "NEC loopt op de laatste tenen. We moeten toeslaan", aldus Kruys.
75' Schöne maakt een overtreding en had al geel. Maar de middenvelder komt goed weg. "Dat moet rood zijn", zegt Kruys.
73' Wissel FC Utrecht. Klaiber in voor Ter Avest.
73' Twee gele kaarten. Bozdogan kreeg net een kaart en nu gaat Schöne op de bon.
68' Goede mogelijkheid voor FC Utrecht. Invaller Van de Streek schiet van dichtbij naast voor FC Utrecht dat het heft in handen heeft genomen.
68' "Houd de druk erop jongens", geeft Kruys FC Utrecht mee.
64' Dubbele wissel bij FC Utrecht. Douvikas en Sylla uit, Redan en Van de Streek in.
60' Goed schot van Bozdogan. Cillessen is weer een sta in de weg. Ondertussen lopen meerdere spelers van FC Utrecht warm.
59' Daar komt FC Utrecht goed weg. De vrijstaande Dimata raakt de bal niet goed, waardoor het schot naast gaat.
Het is de avond van de doelmannen.
58' Het regent kansen, dit keer voor NEC. Mattsson stuit van dichtbij op Barkas. "Het zijn de doelmannen die uitblinken vanavond", zegt Van Schaik.
54' Grote kans FC Utrecht! Douvikas gaat alleen op Cillessen af voor zijn vijfde treffer. De doelman komt als winnaar uit de strijd. De corner die volgt levert weinig op.
51' Barkas weer met een goede redding, ditmaal op een schot van El Karouani.
50' "FC Utrecht zet sneller druk en NEC krijgt daardoor meer ruimte", zegt Kruys.
47' Eerste poging van FC Utrecht kan al worden genoteerd. De inzet van Toornstra belandt in de handen van Cillessen.
46' De tweede helft is begonnen. Eén wissel bij FC Utrecht. Warmerdam vervangt Van der Kust, die al geel had.
45' Rust. Onder een licht fluitconcert zoeken de spelers de kleedkamers op.
43' "FC Utrecht begon beter, maar daarna ging de storm liggen en kreeg NEC een grote kans. FC Utrecht was vervolgens via Sylla ook een keer dichtbij het openingsdoelpunt", vat Van den Berg het duel samen.
40' Het gaat er even fel aan toe. Van der Kust krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een tackle op Mattsson.
38' En daar is de grootste kans voor FC Utrecht. Sylla vergeet vlak voor de doellijn de bal te raken na een hoekschop. Zodoende kan Cillessen de bal makkelijk vangen. "Hoe is het mogelijk", vraagt Kruys zich af.
35' "NEC combineert deze fase goed en dat leverde de grote kans op", vertelt Kruys.
33' De beste kans van de wedstrijd is voor NEC. Mattsson komt één-op-één met doelman Barkas. De Griek keert het schot knap.
23' NEC zorgt voor hun eerste plaagstootje. Doelman Barkas komt niet in de problemen en ziet de bal over de achterlijn gaan.
22' We zitten op de helft van de eerste helft. "Echt grote kansen hebben we nog niet gezien", zegt commentator Pieter van Schaik. "FC Utrecht is wel beter", voegt commentator René van den Berg toe.
18' "Fraser kan rustig blijven zitten. We zoeken de aanval en spelen goed. Alleen de eindpass moet beter", zegt Kruys.
14' "Zoek sneller de aanval." Dit gebed van analist Gert Kruys is gehoord door FC Utrecht. Vooralsnog blijft een doelpunt uit.
10' Márquez van NEC raakt de bal met de arm in de zestien. De VAR kijkt of het een penalty is, maar de scheidsrechter geeft hem niet.
8' Kans FC Utrecht. Ter Avest kopt recht in de handen van Cillessen op aangeven van Boussaid.
6' Het spel ligt stil. Duelund raakt geblesseerd aan het hoofd in duel met Sagnan. Uiteindelijk kan Duelund verder.
3' Daar is de eerste doelpoging van FC Utrecht. Sylla schiet over.
1' De bal rolt in Stadion Galgenwaard.

Opstellingen

FC Utrecht: Barkas; Ter Avest, Van der Maarel, Sagnan, Van der Kust; Sylla, Toornstra, Bozdogan, Boussaid; Dost, Douvikas
NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Proper, Duelund; Tavsan, Dimata, Mattsson

Warmlopen

- Can Bozdogan keert terug in de basis van FC Utrecht. Verder is de opstelling ongewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Vitesse. Trainer Henk Fraser liet in aanloop nog open of Sean Klaiber en Nick Viergever gingen starten, maar zij zitten dus op de bank. Viergever was een twijfelgeval vanwege een blessure. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.
- Bij NEC ontbreekt een van de smaakmakers, Oussama Tannane. De voormalig speler van FC Utrecht is ziek en wordt vervangen door Mikkel Duelund.
- NEC-doelman Jasper Cillessen kreeg vandaag te horen dat hij bij de definitieve selectie zit van Oranje voor de komende interlandperiode. FC Utrecht levert vier internationals af: Sean Klaiber (Suriname), Rocco Robert Shein (Estland), Vasilis Barkas en Tasos Douvikas (beiden Griekenland).
- Waar FC Utrecht zich heeft hersteld van de beroerde seizoenstart met twee zeges op rij, is NEC de koning van de gelijke spelen. De laatste vier wedstrijden van de zes in totaal eindigden allemaal in een puntendeling.
- Bas Dost is de topscorer bij FC Utrecht met vijf goals. Door zijn goal in het vorige duel met Vitesse deelt hij de koppositie in de topscorerslijst van FC Utrecht niet meer met Douvikas.