'De gasten die in het stadion over de schreef gaan, zijn vaak ook de gasten die in de stad over de schreef gaan'

© RTV Utrecht
Utrecht - De problemen met fans in stadions zijn niet alleen een probleem van de voetballerij. Voormalig FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik, tegenwoordig directeur bij NEC, trekt het probleem in Een Berg Sport bij RTV Utrecht breder dan alleen voetbal. "Acht van de tien die in het stadion over de schreef gaan, gaan ook in de stad over de schreef."
Van Schaik beseft dat het niet altijd makkelijk is, maar wil vooral met de relschoppers in gesprek blijven. "Door met ze te praten dwing je respect af." Maar hij weet ook dat sommigen onbereikbaar zijn. "Met de écht slechten kun je niet praten. En dat is zonde want die maken veel kapot." Met die kleine groep kent Van Schaik geen mededogen. "We hebben er bij NEC een paar een stadionverbod van tien, twaalf jaar gegeven. En het zijn er niet veel hè? Bij FC Utrecht denk ik een man of twintig."
Bekijk hier de uitzending van Een Berg Sport van vrijdag 16 september
Uiteraard wordt in de uitzending ook vooruitgeblikt naar de wedstrijd tegen NEC, de club van Van Schaik, die het tegen FC Utrecht zonder Oussama Tannane moet doen. Hij is geblesseerd en ziek geweest en is niet fit, zo weet Van Schaik. "Maar ze hebben nog wel Tavsan en Schöne", waarschuwt Gert Kruys. "En het is een sterk collectief met een hele goeie keeper. Ze hebben alleen wel veel kansen nodig."
Tegelijk vindt Kruys dat de buitenspelers bij FC Utrecht voor betere aanvoer moeten zorgen. "Boussaid werkt keihard, maar heeft te weinig rendement", aldus de analist. "Sean Klaiber valt twee keer in en geeft twee assists."
Toch verwacht Kruys dat FC Utrecht van NEC gaat winnen. "Met 1-0." Huisdichter Korneel houdt het op 3-2, Pessel & Boonen verwachten (of hopen?) respectievelijk 3-1 en 3-0. Ook Wilco van Schaik rekent op een goede afloop. "Ik denk dat NEC met 2-1 wint."