Geduld 'topfitte' Klaiber op de proef gesteld voor eerste basisplek: 'Spelers en trainers zijn het niet altijd eens'

Sean Klaiber voelt zich weer helemaal op zijn plek bij FC Utrecht
Sean Klaiber voelt zich weer helemaal op zijn plek bij FC Utrecht © Orange Pictures
Utrecht - Sean Klaiber keerde deze zomer terug bij FC Utrecht nadat hij twee jaar bij Ajax onder contract stond. De verdediger uit Nieuwegein viel tegen Fortuna Sittard en tegen Vitesse in. Dat deed hij niet onverdienstelijk. De vraag is of Klaiber vrijdagavond tegen NEC zijn rentree in de basis zal gaan maken. "Ik wil gewoon heel graag spelen", zegt Klaiber.

Krijgt Klaiber zijn eerste basisplek?

"Als je er in komt dan moet je het laten zien", zegt de 28-jarige voetballer over de complimenten die hij kreeg over zijn invalbeurten. "Ik weet dat ik dat kan en dat ik dat moet doen. Ik ben zover om vanaf minuut 1 te starten en dat weten ze hier ook. Het is aan de staf om het te bepalen" aldus Klaiber.
Je ziet dat ik met de top heb gespeeld
Sean Klaiber
Hoofdtrainer Henk Fraser wil nog geen duidelijkheid geven over het wel of niet starten van Klaiber tegen NEC. "Klaiber is een speler die ik graag zie. Het is duidelijk dat ik hem zie als een speler die gaat, hoort en moet spelen. Maar ik heb ook met andere zaken te maken. Zoals zijn concurrent en die doet het ook naar behoren", zegt de oefenmeester over Hidde ter Avest.
Hoofdtrainer Henk Fraser van FC Utrecht blikt vooruit op het thuisduel met NEC: 'De sfeer is wat positiever'
Fraser weet dat Klaiber vindt dat hij er helemaal klaar voor is. "Daar zou je wel over kunnen discussiëren. Je hebt ook met je medische en fysieke trainers overleg. Je hebt allemaal data en aan de hand daarvan maak je keuzes. Spelers en trainers zijn het niet altijd eens. We hebben wel een gemeenschappelijk doel. We gaan kijken of die gaat starten", aldus Fraser. " Het is bij mij bekend."

Ontwikkeld

In zijn tijd bij Ajax heeft Klaiber met betere voetballers getraind en gespeeld. "Je ziet dat ik met de top heb gespeeld. Je moet dan net wat sneller handelen. De intensiteit is veel hoger. Dat zie je misschien ook terug bij mij. Daardoor moet ik het ook laten zien."
Daardoor voelt Klaiber extra druk. "Maar met druk ga je ook beter presteren", zegt Klaiber. "Ik heb zin om mijzelf te laten zien, om punten te pakken en iedereen in de Galgenwaard te laten lachen."
FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber hoopt tegen NEC voor het eerst in de basis te starten

Viergever nog twijfelgeval tegen NEC

" Het is niet zorgwekkender dan dat het al was. Hij was vorige week een twijfelgeval en dat is hij nog steeds", zegt Fraser over de inzetbaarheid van aanvoerder Nick Viergever tegen NEC, de nummer tien van de eredivisie. "Hij is nu wel wat dichterbij. We gaan zometeen bespreken of de wedstrijd op tijd is of dat deze nog te vroeg is voor hem."
En dan de tegenstander: NEC. Fraser heeft de ploeg uit Nijmegen geanalyseerd. "Ze hebben een goede organisatie staan. De spelers die het in balbezit speciaal maken zijn Tannane, Schone en Tafsan. En dan missen we er hier en daar nog een paar die we ook niet moeten onderschatten."
"De corners en vrije trappen zijn ook wapens van hen", zegt Fraser die inmiddels met FC Utrecht op de achtste plek staat. . "We hebben de laatste twee duels gewonnen dus de sfeer is wat positiever."

FC Utrecht - NEC begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM).