Tegenvallend Hoogland verliest van Meerssen: 'Schaam me kapot'

Hoogland - Meerssen op sportpark Langenoord
Hoogland - Meerssen op sportpark Langenoord © RTV Utrecht
Hoogland, Utrecht - Hoogland heeft in eigen huis met 0-2 verloren van Meerssen. De degradant speelde een tegenvallende wedstrijd en is gezakt naar de voorlaatste plek in de vierde divisie.
Een korte samenvatting van Hoogland - Meerssen van verslaggever Robert Claus
Hoogland kwam na ruim een kwartier op achterstand. Richard Hannon was de maker van de 0-1. Dit was tevens de ruststand. De thuisploeg uit Hoogland begon de tweede helft met wat meer strijd en beleving. Bas Wobbes nam de strijd te letterlijk. In de 55ste minuut kreeg hij rood voor een aanslag langs de zijlijn. Wobbes miste ook al de eerste wedstrijd van het seizoen. Er stond toen nog een schorsing van vorig seizoen.

Frustratie

In de 72ste minuut kreeg Hoogland de volgende domper te verwerken. Hannon maakte zijn tweede van de middag. Daarmee was het duel beslist in het nadeel van het gefrustreerd spelende Hoogland. Meerssen had kansen op meer goals, maar dat werd het team van Dick Kooijman bespaard.

Kapot schamen

Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins draaide er na afloop niet omheen. "Ik vond het een gênante vertoning. Ik schaam me kapot. Ik deed er zelf aan mee. We maakten foute keuzes in de opbouw en dan wordt het een lange wedstrijd", vertelt Bruins.
Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins blikt terug op het duel met Meerssen
Er zijn pas drie wedstrijden achter de rug. Bruins denkt allesbehalve aan degradatie. "Ik durf een goede fles wijn te zetten op dat we niet degraderen. Ik snap dat degradatie leeft bij de buitenwereld. We hebben nog een paar weken nodig, maar de spirit zit er echt in. We zijn bekend als een club met een bepaalde mentaliteit. Vandaag was dat niet te zien. Er zullen bij de nabespreking harde woorden vallen."
Of het crisis is, moet je aan anderen vragen
Dick Kooijman, trainer Hoogland
Opvallend was de frustratie in het spel van Hoogland, met onder meer de rode kaart voor Wobbes. "Dat was een breekpunt in de wedstrijd", zegt Kooijman. Hoogland heeft een punt uit drie duels. Kooijman neemt het woord crisis niet in de mond. "Dat moet je aan anderen vragen."

Kampong speelt gelijk

In de vierde divisie kwam Kampong ook in actie. De Utrechters speelden met 0-0 gelijk op bezoek bij EVV uit Echt. Kampong staat op de tiende plaats in de vierde divisie. Alle drie de wedstrijden van de ploeg eindigden in een doelpuntloos gelijkspel.
Hoogland-trainer Dick Kooijman in gesprek met verslaggever Robert Claus

Hoogland - Meerssen: 0-2

17' Richard Hannon (0-1)
72' Richard Hannon (0-2)

Bijzonderheden: 55' rode kaart Bas Wobbes (Hoogland)