Werk aan de winkel bij Kampong na verlies tegen promovendus

Malou Pheninckx keerde terug op het veld
Malou Pheninckx keerde terug op het veld © Orange Pictures
Utrecht - De hockeysters van Kampong hebben ook hun tweede wedstrijd van het seizoen verloren. De Utrechtse vrouwen gingen thuis met 1-3 onderuit tegen nieuwkomer Tilburg.
Bij Kampong keerde Malou Pheninckx terug op het veld. Ze stond als 22ste en laatste op de spelerslijst en haalde vandaag voor het eerst haar stick weer uit de kast. Dat kon niet voorkomen dat de Utrechters al heel snel achter kwamen. Tilburg scoorde uit de eerste de beste kans. Donja Zwinkels verraste keepster Ayeisha McFerran met de backhand: het allereerste doelpunt voor Tilburg ooit in de hoofdklasse.
Aan het einde van het eerste kwart werd het 0-2 toen Lotte van Dongen een strafcorner binnensleepte. Opnieuw dreigde een afstraffing. Vorige week begon Kampong de competitie al met een 8-0 nederlaag tegen SCHC.
Kampong kreeg kansen via de strafcorner, maar zes pogingen leverden geen goals op. Aan de andere kant was het wel raak toen Jeske van Bavel de 0-3 binnentikte. Het slotakkoord was voor Kampong, dat via Madison Fitzpatrick de eretreffer maakte uit de tiende strafcorner die ploeg kreeg: 1-3.