Nipte zeges Eemdijk en DHSC in vierde divisie

Yannick Bouw namens Eemdijk
Yannick Bouw namens Eemdijk © Orange Pictures
Utrecht, Eemdijk - Eemdijk en DHSC hebben hun derde duel van het seizoen in de vierde divisie B gewonnen. Eemdijk was met 2-1 te sterk voor Swift, terwijl DHSC met 1-0 won van de amateurs van Ajax.

Benauwde overwinning Eemdijk

Op Sportpark De Vinken in Eemdijk moesten de Diekers een achterstand wegpoetsen. Oude bekende Bas Buimer zette Swift na 36 minuten spelen vanuit een counter op een 0-1 voorsprong, maar Jeffrey van den Dikkenberg bracht Eemdijk vlak voor rust op gelijke hoogte. Zijn schot ging onder de keeper van Swift door: 1-1.
Heel lang stond die stand niet op het scorebord na rust. Vier minuten in de tweede helft was het namelijk Yannick Bouw die Eemdijk op 2-1 voorsprong zette. Hij schatte een verkeerde terugspeelbal goed in en schoof de bal in het doel. Ondanks meerdere kansen op de 3-1 bleef het bij 2-1.

Eemdijk - Swift (Vierde divisie B)

36' Bas Buimer (0-1)
45' Jeffrey van den Dikkenberg (1-1)
49' Yannick Bouw (2-1)

DHSC heeft genoeg aan een goal

Het enige doelpunt van de middag viel in de blessuretijd van de eerste helft. Het was Lars Middelwijk die namens DHSC de 1-0 scoorde tegen zijn oude werkgever Ajax, nadat hij snel reageerde op een vrije trap.
Na rust zetten de bezoekers uit Amsterdam iets meer aan, maar de ploeg van trainer Ricky Testa la Muta hield stand en trok de 1-0 over de streep.

DHSC - Ajax amateurs (Vierde divisie B)

45+2' Lars Middelwijk (1-0)

Ranglijst

Het betekent de tweede overwinning van het seizoen voor DHSC, dat nu 6 punten heeft uit drie duels. Daarmee staan de Utrechters in de subtop van de vierde divisie B. Eemdijk heeft ook 6 punten uit drie wedstrijden.